Dit weekend vier agressieve berovingen in Hoorn

ingevoerd op 20-1-2008

Gewelddadige beroving van auto
Een 46-jarige vrouw uit Purmerend is zaterdagmiddag rond 12.25 uur op de van Dedemstraat beroofd van haar auto.
De vrouw had haar auto geparkeerd op parkeerterrein van het Transferium en stond op het punt daar te vetrekken toen haar rechterportier werd opengerukt. Zij kreeg  vuistslagen in haar gezicht en tegelijkertijd werd het linkerportier van de auto opengetrokken.

Hierbij werd geprobeerd het slachtoffer uit haar auto te krijgen wat aanvankelijk niet lukte omdat zij haar gordel nog om had. De daders gingen er uiteindelijk in de auto vandoor; het slachtoffer achterlatend op het parkeerterrein.

Gezien het tijdstip en de locatie moeten er mensen zijn die iets gezien hebben. De politie roept getuigen van deze gewelddadige beroving dan ook op zich te melden bij politie Noord-Holland Noord, bureau Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.

Berovingen onder bedreiging stroomstootwapen
Zaterdagnacht hebben in Hoorn een drietal berovingen plaatsgevonden waarbij de slachtoffers werden bedreigd met een stroomstootwapen. De eerste beroving vond rond 02.30 uur plaats op de Korte Achterstraat. Het 18-jarige slachtoffer uit Hoorn fietste hier en werd ingehaald door vermoedelijk een zilvergrijze Volkswagen Golf met twee personen. De auto stopte en de inzittenden bedreigden de man met een stroomstootwapen. De portemonnee van het slachtoffer werd hem afhandig gemaakt en de auto ging er vandoor in de richting van de Lange Achterstraat.

Om 03.00 uur is er door dezelfde daders een beroving gepleegd op de Nieuwe Steen. Het 17-jarige slachtoffer werd hier beroofd van zijn portemonnee.

De daders hebben om 04.13 uur deze nacht nog een derde beroving gepleegd op een 19-jarig slachtoffer uit Hoorn. Hij werd beroofd van zijn telefoon en portemonnee.

Van de bestuurder van de auto is bekend dat hij 20 tot 25 jaar oud is, 1.70 tot 1.75 lang, blank gelaat, normaal postuur en bruin stekelig haar heeft. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een zwart vest. Over de inzittende van de auto zijn geen specifieke kenmerken bekend.

Mocht u deze nacht in de omgeving van de Korte Achterstraat of op de Nieuwe Steen deze zilvergrijze Golf hebben gezien en meer informatie bezitten over de daders dan wordt u verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord, bureau Hoorn via telefoonnummer 0900-8844.

Reacties
Reactie: (karel)
21-1-2008, 21:10
zonder verplichte opvoedingslessen voor (a.s.) ouders zullen dergelijke problemen blijven toenemen.....

Reactie: (Johan)
21-1-2008, 17:50
Politie is sowieso altijd te laat als ze optij komen gebeurt het namelijk niet. Maar dat snappen jullie natuurlijk niet.

Het probleem ligt niet bij de politie, maar bij het tuig wat dat soort dingen pleegd en daar moet de overheid eens wat aan gaan doen.

Reactie: (Tja)
21-1-2008, 10:15
Plus dat als je zonder licht rijd krijg je een boete van 15 luttele eurotjes. Dus even een afweging maken: Als je meer dan 15 euro in je knip hebt moet je zonder licht rijden want dan wordt je knip niet gestolen. Wel zelf goed opletten dan hea!!! Uitgezogen worden we toch wel.

Reactie: (Tja)
21-1-2008, 10:09
Tja, conclusie. Fiets zonder licht want dan zien die overvallers je tenminste niet.

Reactie: (bandy)
21-1-2008, 07:37
Helemaal mee eens Pieter, fietslampjes zijn veel belangrijker en de A7 ook. Je ziet ze nooit als zij er zijn moeten.

Reactie: (Pieter)
20-1-2008, 21:37
Ben het helemaal met Jenni eens.
Zou inderdaad wel fijn zijn als de politie eens boeven ging vangen inplaats van meer geld eisen en zondags diensten draaien.

Lijkt me beter om de politie te betalen naar de geleverde kwalteit van hun werkzaamheden.

Je bent hier echt niet meer veilig op straat tegenwoordig.

Reactie: (Jenni)
20-1-2008, 20:08
En wanneer denken de heren van de politie eens wat te gaan doen? het loopt echt de spuigaten uit met de berovingen de laatste tijd. Ik weet niet of het al is doorgedrongen, maar er zijn echt gigantisch veel berovingen de laatste tijd. Ik laat me niet meer zien op straat zonder auto s’avonds, en als ik met de auto weg moet s’avonds gaan mooi de portieren op slot....