PvdA-Hoorn wil concrete verbeteringen voor de fietsers

ingevoerd op 24-1-2008

De PvdA-Hoorn wil er voor zorgen dat de nieuwe fietsnota niet alleen vol beleidsdoelen komt te staan. Men wil graag concrete verbeteringen voor de fietsers en het fietsen in het gemeentelijke plan opgenomen zien. Zo laat de fractie in een bericht weten.

De fiets is een belangrijk onderwerp voor de PvdA Hoorn. Duizenden inwoners van Hoorn pakken elke dag de fiets, waaronder een grote groep scholieren. En gelukkig maar, want het is een milieuvriendelijk vervoersmiddel. Hoorn is daarom gebaat bij een veilig en goed onderhouden fietspadennetwerk. Oversteekplaatsen voor de fiets zijn voor de PvdA Hoorn een belangrijk aandachtspunt.

In 2006 heeft de fractie een eigen fietsnotitie opgesteld. Nu het college van B&W in 2008 wil starten met een nieuwe gemeentelijke fietsnota, gaat de PvdA Hoorn actief op zoek naar knelpunten van fietsers. Twee wijkoverleggen (Venenlaankwartier en Hoorn-Noord) zijn al gestart met het inventariseren van fietsknelpunten. Om een goede inventarisatie in de gehele stad te krijgen, vraagt de PvdA alle wijkoverleggen om het thema fietsen te agenderen en knelpunten uit te wisselen. Levent Helelespe, raadslid voor de PvdA: “Bewoners weten heel goed waar het vervelend fietsen is, waar er te weinig fietsenrekken zijn en waar oversteken met de fiets geen pretje is.”

Door bespreking van het thema fietsen in de wijkoverleggen, wil de PvdA direct een goed overzicht krijgen van wat voor de burger van Hoorn echt belangrijk is bij het fietsen. Raadslid Loes Hortensius: “We horen direct welke problemen er zijn. Als problemen direct aanpak behoeven, zullen we dit aan het College melden. Andere suggesties zullen we inbrengen in de discussies over de nieuwe gemeentelijke fietsnota.”