Stichting ’t Zwervertje krijgt geen vergunning voor oud papier

ingevoerd op 29-1-2008

Dinsdag heeft HollandCollect stichting ’t Zwervertje laten weten dat de stichting geen vergunning krijgt voor het inzamelen van papier via zijn eigen ophaalsysteem.

HollandCollect biedt een alternatief in de vorm van een brengpunt bij de dagopvang van de stichting. Mensen die ’t Zwervertje een warm hart toedragen, kunnen de stichting ondersteunen door hun oud papier naar dit punt te brengen. Hiermee behoudt ‘t Zwervertje een deel van de inkomsten en dagbesteding (papier sorteren). Momenteel halen zeven sportverenigingen en (charitatieve) instanties oud papier op in Hoorn. ‘t Zwervertje wil deze organisaties vragen een deel van hun wijk aan ‘t Zwervertje af te staan. Het college van B en W is positief over dit initiatief en zal dit per brief aan de verenigingen en instanties laten weten.

De gemeente Hoorn heeft een goed functionerend ophaalsysteem. De verenigingen en instanties komen op een vaste dag in de hun toebedeelde wijk één keer in de twee weken langs om het oud papier en karton in te zamelen. Als ’t Zwervertje een vergunning zou krijgen voor het ophalen van papier via hun blauwe bakken, dan ontstaan ’gaten’ in de bestaande inzamelwijken en ontstaat onduidelijkheid over ophaaldagen. Hierdoor missen de verenigingen die nu ophalen inkomsten en wordt het mogelijk voor hen onaantrekkelijk het restant op te halen. Het college wil daarom geen alternatieve ophaalsystemen toelaten naast het huidige goed werkende systeem.
 
Momenteel halen zeven sportverenigingen en (charitatieve) instanties oud papier op in de hun toebedeelde wijk van Hoorn. Het college van B en W is positief over het initiatief van ‘t Zwervertje om deze organisaties te vragen een deel van hun wijk af te staan. Als ze er samen uitkomen om tot een nieuwe verdeling te komen, en het ’t Zwervertje bereid is onder de voorwaarden van HollandCollect oud papier op te halen, dan kan ook ’t Zwervertje via HollandCollect de benodigde vergunning krijgen. De voorwaarden van HollandCollect zijn dat elke twee weken op een vaste dag in de eigen wijk met de vrachtwagens van Roele de Vries het papier wordt opgehaald.

Reacties
Reactie: (tonyt)
1-2-2009, 22:56
zelfs de Belgen weten waar ze het overhebben..http://www.mmk.be/vrij.cfm?Id=257

Reactie: (tonyt)
1-2-2009, 22:53
Domein naam hollandcollect-nl in de verkoop...wie wil hem kopen..hij /ze brengt ook nog geld op..jullie mogen stemmen wat ik erop zet bijv.trailerparktrash-nl

Reactie: (Toine)
10-1-2009, 01:11
Lees Hollandcollect.nl ze krijgen concurrentie want ze waren het streepje vergeten

Reactie: (besaro)
31-1-2008, 10:06
Holland Collect, dit is het toppunt van arrogantie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie: (angela)
29-1-2008, 23:43
Helemaal met de vorige schrijver eens "WIE DENKEN ZE WEL WIE ZE ZIJN" Het gaat hier niet eens alleen om oud papier maar ook om plastic en oude kleding. Dit wordt allemaal hergebruikt. Wie gaat er nu goed met het millieu om: het zwervertje. Eigenlijk bij deze een oproep aan de bewoners van Hoorn breng het een keer in de week naar het zwervertje net als glas naar de glasbak. Spaar uw plastic maar een twee weken op het zal u verbazen hoeveel er verbrand wordt als het in de grijze container belandt. Het wordt hergebruikt als het zwervertje het ophaalt, mensen waar gaat dit over????

Reactie: (Tja)
29-1-2008, 19:29
Wie denkt holland collect wel dat ie is ? ik vind dat mijn oude papier door de daklozen opgehaald mag worden en roep bij deze op dat iedereen die oud papier en dergelijke het bewaard totdat HOLLANDCOLLECT uit zijn monopolistische positie is ontheven !! Het is net de KPN maar die heeft nu gelukkig ook concurrentie!! en dat is een goed goed !!