OSG West-Friesland acties voor Sri Lanka leveren € 7.800,= op!

ingevoerd op 29-1-2008

Leerlingen van de OSG West-Friesland uit Hoorn hebben de afgelopen tijd geld ingezameld voor het Glennie Home in Sri Lanka. Een project van ACNS projecthulp in samenwerking met Need4Care. Zij zetten zich in voor kinderen op Sri Lanka.

Erik Koning, docent op de OSG, was en is er nauw bij betrokken. Kleinschalig, korte lijnen en duidelijke financiële onderbouwing zijn kernwoorden voor de projecten. Het geld komt op de juiste plaats!

De brugklasleerlingen van de OSG hebben op de vrijdag voor de kerstvakantie hun benen uit hun lijf geschaatst om zo veel mogelijk geld op te halen voor Sri Lanka. Voor elk rondje dat ze op de ijsbaan De Westfries reden, heeft elk kind zich laten sponsoren door ouders, familie en kennissen. Dat de leerlingen er erg serieus en daadkrachtig mee bezig zijn geweest blijkt wel uit het bedrag dat door de leerlingen op is gehaald. Ruim € 5800,-

Sommige kinderen hadden in hun eentje wel meer dan € 100,- opgehaald. Die kinderen krijgen allen een medaille voor Goede Doelen Kanjer. Timar Scholte uit B1C had de hoogste individuele opbrengst. Hij had € 170,- bij elkaar geschaatst. Dit wordt beloond met een mooie MP3 speler. Ook de klas met de hoogste opbrengst wordt beloond. Klas B1D van mentor Letty van der Wal had in totaal € 1.300 opgehaald. Zij mogen met z’n allen een avond naar het theater.

Er werd niet alleen geschaatst door de leerlingen van de OSG. Zij verkochten ook kerstkaarten die door drie leerlingen van de school waren ontworpen. Esmee van Dommelen uit H3A verkocht de meeste kaarten en krijgt ook een MP3 speler. De kaartenactie heeft in totaal € 1.500,= opgebracht. Dit dankzij de stimulerende leiding van Gijs van Noort, docent tekenen. Leerlingen uit de bovenbouw van het VWO verkochten tijdens de pauzes pizza in de kantine, het personeel van de OSG heeft de brugklasleerlingen ook gesponsord. De leerlingen die de kaarten hadden ontworpen zijn zelfs een keer samen met Erik Koning en Gijs van Noort bij Radio West-Friesland uitgenodigd om de hele actie toe te lichten en onder de aandacht van de mensen te brengen. Iedereen deed dus heel goed mee om het project tot een supergeslaagde actie te brengen.

Dit alles heeft geresulteerd in een opbrengst van € 7.800,- Ook de ondernemersvereniging van de Goorn heeft nog een bedrag toegezegd. Uiteindelijk komen we wel uit op € 8.300,= Een fantastisch bedrag en zelfs meer dan het beoogde doel nl. € 7.500,= De organisatie Wilde Ganzen vult het uiteindelijke opgehaalde bedrag aan met 60% van de opbrengst, in dit geval bijna € 5.000,=! Met dit geld, en reeds toegezegd geld van andere organisaties, kan er een volledig nieuwe verdieping op het Glennie Home, het weeshuis waar de actie voor bedoeld was, gebouwd worden.
Dinsdag 29 januari om 13.30 uur werden in de aula van het hoofdgebouw alle kanjers die zo hard hun best hebben gedaan om geld op te halen voor het goede doel in het zonnetje gezet. Timar Scholte overhandigde de cheque van € 7500,- aan Erik Koning.
 

Reacties
Reactie: (weegschaal)
29-1-2008, 20:03
OSG, U bent gezegend!