Laatste uitreiking inburgeringscertificaten aan oudkomers

ingevoerd op 1-2-2008

Zevenenvijftig ‘oudkomers’ ontvingen vrijdag 1 februari een inburgeringscertificaat uit handen van wethouder J. de Boer. Oudkomers zijn mensen die al langer in Nederland wonen en alsnog een inburgeringscursus hebben gevolgd. Ze zijn de laatste oudkomers die nog vallen onder de oude regeling ‘Inburgering Oudkomers’. Sinds 1 januari 2007 is de Wet inburgering (Wi) van kracht.  Alle inburgeraars (oud- en nieuwkomers) vallen onder deze nieuwe wet.

Het inburgeringsprogramma van de oudkomers stond grotendeels in het teken van het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast kreeg deze groep ook voorlichting over de Nederlandse samenleving. Aan de orde kwamen bijvoorbeeld zaken als het onderwijsstelsel en de wijze waarop kinderen in de Nederlandse samenleving worden opgevoed. Verder maakten de cursisten zich vertrouwd met instellingen als de bibliotheek en met de gezondheidszorg.

Onder de nieuwe wet zijn inburgeringsplichtigen zelf verantwoordelijk voor het halen van het inburgeringsexamen. Dit betekent dat inburgeraars zelf bepalen hoe ze zich op het inburgeringsexamen voorbereiden. Zij beslissen zelf of ze een cursus willen volgen om zich voor te bereiden op het examen en bij welke cursusinstelling zij dit willen doen

Reacties
Reactie: (Klaas)
5-2-2008, 00:15
Er is nog weinig over van je vroegere idealen Jan. Links ben je allang al niet meer en groen zie je het liefst ook volgebouwd. Trouwens Jan, ik hen je twee keer een heel vriendelijke mail gestuurd met een probleem, maar zelfs een antwoord was je teveel. Waar ben je jezelf kwijt geraakt Jan ???????

Reactie: (jan)
4-2-2008, 11:44
jan ziet er tegenwoordig meer uit als een VVDér met die sjaal, zal wel door de functie komen.