Politiek in Hoorn weinig actief op Internet

ingevoerd op 7-2-2008

De Hoornse politieke partijen zouden wel iets meer aandacht kunnen besteden aan hun internetsites. Dit blijkt uit een ronde langs deze sites. Verschillende sites hebben nieuws dat maanden of jaren oud is en ook vinden er weinig discussies plaats. Hoorngids bezocht (in willekeurige volgorde) de sites en gaf een cijfer tussen de 1 en 10…

www.d66hoorn.nl/ (een 4)
Laatste bericht is van 24 mei 2007 en gaat over energiesubsidie voor Westfriese gemeenten.
Op 28 maart 2007 is het laatste Weblog-bericht geplaatst en op het Forum is geen activiteit. Sinds het vertrek van Arthur Helling is de site van D66 allesbehalve actueel te noemen. D66 lijkt in Hoorn al dood…

www.cdahoorn.nl/ (een 7)
Bij het CDA plaatsen ze regelmatig hun eigen nieuws op de site. Het laatste bericht dateert van 26 januari 2008: Vragen aan B en W over milieuvriendelijk wagenpark. De overzichtelijke site bevat vrij veel recente informatie maar heeft geen forum o.i.d.

www.hoorn.pvda.nl/ (een 7)
De PvdA maakt dankbaar gebruik van de site die door de landelijke club wordt aangeboden en waar men lokaal een deel van mag beheren. Alle mogelijkheden worden niet benut: Logboek, Forum en Gastenboek zijn leeg. Wel staan er actuele nieuwsberichten op. Het laatste dateert van 30 januari 2008 (Aanbevelingen Woonontwikkelingen Hoorn). Behoorlijk veel informatie is te lezen of downloaden.

www.vvdhoorn.nl/ (een 4)
De VVD in Hoorn moet zich wel wat schamen. De weinig inspirerende site bevat weinig en vooral oude informatie. Zo is het laatste te downloaden Informatiebulletin van maart 2006. Het laatste nieuwsbericht (november 2006 ?) gaat over het ‘nieuwe’ raadslid Chris de Mey.

www.hoornsbelang.nl/ (een 4)
De site van Hoorns Belang komt wat amateuristisch en beperkt over. Het laatste Persbericht op de site dateert van april 2007, maar misschien is er daarna geen verschenen. Wel wordt de actuele informatie over de uitzending van commissievergaderingen genoemd. En plaatst de fractievoorzitter maandelijks (?) een Weblog. De laatste is van 26 december 2007.

www.voc.hoorn.nl/ (een 5)
De site van VOC Hoorn is in feite een onderdeel van de site van een adviesburo in Amsterdam. De site bevat weinig actuele informatie (laatste bericht november 2007) en zeer veel gedateerde info. Alsof bijvoorbeeld feestjaar Hoorn 650 net van start is gegaan. De laatste reactie in het Gastenboek is van maart 2006.

www.groenlinkshoorn.nl/ (een 5)
Ook bij Groen Links lijkt niemand zich echt te bekommeren om de site. Het laatste nieuws is van maart 2007. Bij de Agenda lezen we: “GroenLinks Hoorn is een actieve afdeling!” Dat blijkt want er worden zelfs gemeenteraadsverkiezingen in maart aangekondigd… Het Weblog is niet actief en het Forum wordt door niemand gebruikt. Bij Algemeen Nieuws wordt Jan de Boer nog steeds (of alvast?) aangekondigd als lijsttrekker. Laatste vragen aan B&W dateren volgens de site van oktober 2006.

www.hoornse-seniorenpartij.nl/ (een 4)
Een amateuristische site met het Laatste Nieuws van juni 2007. Onder het kopje Discussie staat 1 landelijk bericht over UMTS-masten. Geen reacties, geen discussie. Onder het kopje Aanmelding staat “Deze site is nog volledig in ontwikkeling.” Dat idee hadden we al.

Van de nieuwe Fractie Tonnaer hebben we nog geen site kunnen vinden op het worldwideweb.

Wilt u reageren op dit bericht of de genoemde sites? Plaats gerust een reactie hieronder!

Reacties
Reactie: (Johan Jong)
21-4-2008, 11:54
De nieuwe website van de Hoornse Seniorenpartij staat inmiddels online. Niet alleen informatie over de HSP maar ook nieuwsberichten over Hoorn en algemene politiek en nuttige links voor de doelgroep.
http://www.hoornse-seniorenpartij.nl

Reactie: (Johan Jong)
17-2-2008, 15:37
De website van de Seniorenpartij ondergaat momenteel op de achtergrond een update. Informatie, lay-out en functionaliteit worden opnieuw onder de loep genomen.

Reactie: (PvdA Hoorn)
12-2-2008, 08:41
Beste F. Vergeer,
Wij hebben u meermaals geprobeerd te bereiken, maar kregen een foutmelding op uw mailadres. Ook onderstaand emailadres geeft een foutmelding. Uiteraard worden de door u genoemde knelpunten voor de fiets meegenomen.
Groetjes, PvdA Hoorn

Reactie: (f.vergeer)
10-2-2008, 20:45
Onlangs bezocht ik de website van de PvdA. Mijn aandacht werd getrokken door een bericht waarin burgers werd opgeroepen te reageren op een door de fractie gelanceerde fietsnotitie. Ik geef daar gehoor aan en hoor vervolgens helemaal niets. Nog niet eens een bericht van ontvangst. Een betere manier om de kiezer van je te vervreemden is er niet.

Reactie: (unows)
8-2-2008, 17:23
Weinig actief op internet? In het echte (real) leven wel dan? Ja met achterkamertjes gesprekken onder genot van een drankje/rokertje. Is toch een clubje van ouwe jongens krentebrood. Een old boys network.
Tegen de tijd dat er weer verkiezingen dreigen aan te komen roeren ze zich wel weer even noodgedwongen. Intussen welterusten dames en heren in de politiek!

Reactie: (Piet)
8-2-2008, 08:39
Op zich wel begrijpelijk dat dit soort sites niet worden bijgehouden. De informatie is slechts interessant voor de leden van de eigen club en die bespreken dat wel tijdens de onderlinge verjaardagen enzo. Ook helpt het niet mee dat er voorlopig geen verkiezingen zijn. Het is al helemaal niet leuk om te moeten melden dat gedane beloftes tijdens de verkiezingsstrijd niet worden nagekomen.
Allemaal heel logisch dus.
Een 10 voor zwijgen past hier beter.