Kinderopvang Berend Botje Winnaar Ondernemingsprijs 2007

ingevoerd op 8-2-2008

Traditiegetrouw was Schouwburg het Park weer tot de laatste stoel uitverkocht. Negenhonderd ondernemers en overheidsvertegenwoordigers waren donderdagavond getuige van de uitreiking van de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér. Directeur Alien Alberts van Kinderopvang Berend Botje uit Hoorn ontving uit handen van juryvoorzitter Hans Smit de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér 2007.

De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de omvang van het bedrijf. In het relatief korte tijdsbestek van vijftien jaar wist Berend Botje uit te groeien van eenmanszaak tot één van de grootste spelers in de sector. Momenteel zijn bij het bedrijf zijn ruim 200 medewerkers in dienst en is het verloop zeer laag. Ook roemde de jury de voortrekkersrol die het bedrijf landelijk speelt door het introduceren van nieuwe initiatieven en concepten. Mede door haar innovatieve karakter is Berend Botje ook betrokken bij een landelijke klankbordgroep van het Ministerie van Sociale Zaken. In het rapport spreekt de jury van een onderneming van onmisbare waarde voor de regio Westfriesland. Dankzij Berend Botje worden 4000 kinderen opgevangen en kunnen ongeveer 7000 vaders en moeders dagelijks met een gerust hart naar hun werk.

Westfries Ondernemersgala
In het zaalprogramma was een belangrijke rol weggelegd voor presentatrice Dieuwertje Blok, die samen met de ondernemers in de zaal de economische stand van zaken in de regio Westfriesland onder de loep nam. Ook op muzikaal gebied werden alle registers opengetrokken: de complete cast van Bubbling Brown Sugar liet de zaal in een spetterend optreden meegenieten van klassiekers als Stompin’ at the Savoy en Sweet Georgia Brown. Na het feestelijke programma rond de prijsuitreiking werden als vanouds tot in de late uurtjes oude contacten aangehaald en nieuwe contacten gelegd. Dat het Westfries Ondernemersgala na al die jaren niet aan populariteit heeft ingeboet, blijkt wel uit de snelheid waarmee het gala ook dit jaar weer was uitverkocht.

Organisatie
De Ondernemingsprijs Westfriesland Méér wordt uitgereikt op initiatief van de Stichting Ondernemersgala Westfriesland.