Presentatie Startwijzer over ‘Brug naar zelfstandigheid’

ingevoerd op 13-2-2008

Voorafgaand aan de commissievergadering van dinsdag 19 februari vindt om 19.30 uur in het stadhuis ‘de stand’ plaats. Hierbij wordt de gelegenheid geboden een presentatie voor raads- en commissieleden te verzorgen. Voor 19 februari staat een presentatie van Startwijzer over het project ‘Brug naar zelfstandigheid’ op het programma.

Startwijzer is een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in de begeleiding van mensen in een achterstandssituatie naar een alternatief voor een baan in loondienst, namelijk het werken als zelfstandige. Het project ‘Brug naar zelfstandigheid’ is speciaal opgezet voor mensen met een bijstandsuitkering (WWB) en vrouwen die weer willen werken. Ze krijgen een vakopleiding van een jaar. Het diploma is geldig voor het werken in de huishouding bij mensen thuis en in verzorgings-, verpleeg- en ziekenhuizen. Mensen die thuis zorg nodig hebben zijn vaak ouderen die in het ziekenhuis hebben gelegen en nog niet sterk genoeg zijn om zelf de dagelijkse dingen te doen.

De ‘stand’ is openbaar en vindt plaats tussen 19.30 en 20.00 uur voorafgaand aan de algemene raadscommissie. Organisaties, instellingen, vakafdelingen van de gemeente, bewoners en dergelijke kunnen een presentatie geven over een onderwerp dat de raad aangaat.

Hierbij kan het gaan om een presentatie van een idee, project of visie over een politiek of actueel onderwerp. Op deze manier kan steun verworven worden van raadsleden of hun fracties. Als men een presentatie wil geven, is aanmelding mogelijk bij de griffie onder vermelding van het onderwerp. Dit kan telefonisch via (0229) 25 22 28 of per e-mail: griffie@hoorn.nl. Via de griffie is het mogelijk voor de presentatie een beamer, laptop en eventuele andere materialen te regelen.