Woningen en wijkcentrum bij voormalige TSH

ingevoerd op 21-2-2008

De gemeente Hoorn, IntermarisHoeksteen en Thunissen Ontwikkeling Noord BV hebben donderdag 21 februari diverse overeenkomsten getekend over de ontwikkeling van de locatie van de voormalige Technische School Hoorn (TSH) aan de Johannes Poststraat.  De locatie is door de gemeente verkocht aan IntermarisHoeksteen en Thunissen Ontwikkeling Noord BV, die een samenwerkingsverband vormen. Er worden woningen op de locatie gebouwd. De gemeente krijgt voor 25 jaar kosteloos het gebruiksrecht over een wijkcentrum dat ook op de locatie komt.
 
Het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) maakt sloop van het TSH-complex, met uitzondering van het hoofdgebouw aan de Johannes Poststraat, mogelijk. Het zogenaamde zaagtanddakgebouw blijft behouden en wordt geïntegreerd met de daarboven bedachte woningbouw. Er komen ongeveer 15 sociale huurwoningen, 30 koop-starterswoningen en ongeveer 40 koopappartementen. In het SPvE is ook aangegeven dat er een wijkcentrum met een oppervlakte van 1.200 m² komt. De ontwikkeling van de TSH-locatie vormt voor IntermarisHoeksteen het begin voor de verdere herstructurering van de wijk.

Er is door IntermarisHoeksteen een plan ontwikkeld waarbij in een latere fase ook mogelijkheden voor bebouwing bestaan op de plaats van de duplexwoningen aan de St. Eloystraat. Daardoor is het mogelijk de woongebouwen in een carrévorm te realiseren. Hierdoor ontstaat samen met het hoofdgebouw aan de Johannes Poststraat een min of meer gesloten bouwblok.

Voor de uitvoering van het project is IntermarisHoeksteen een samenwerkingsverband aangegaan met Thunnissen Ontwikkeling Noord BV, met de naam Thunnissen Intermaris Projecten, TIP.

De gemeente heeft er voor gekozen om het wijkcentrum niet in eigendom te hebben, maar het eigendom bij IntermarisHoeksteen te laten. De gemeente krijgt voor een periode van 25 jaar kosteloos het gebruiksrecht.

Reacties
Reactie: (Hendrik)
22-2-2008, 09:24
Juist!

Reactie: (jan)
21-2-2008, 16:49
Ik wil nogmaals benadrukken dat het niet de taak is van een woningstichting om koopwoningen te bouwen, maar om te zorgen dat er voldoende huuraanbod is tegen redelijke prijzen waar deze ooit voor zijn opgericht, tegenwoordig zijn het commerciele ondernemingen met zakkenvullers aan het roer die graag oppotten en denken dat de huurders er voor hun zijn ipv andersom.