Heeft Hoorn geen raadsvergadering meer nodig?

ingevoerd op 27-2-2008

Aanstaande dinsdagavond staat de gebruikelijke maandelijkse raadsvergadering weer gepland in ons mooie stadhuis. Er staan echter alleen maar punten op de agenda ”waarbij discussie niet nodig wordt geacht”. Dat kan dus een korte agenda worden met maar liefst 14 voorstellen die volgens onze volksvertegenwoordigers tijdens commissievergaderingen voldoende zijn besproken.

Dat is best bijzonder want het zijn geen kleine of onbelangrijke zaken en vroeger werd de Raadsvergadering toch gebruikt om te discussiëren. Althans om de eigen standpunten nog eens te verkondigen. De Hoornse raadsleden beslissen dinsdag, mogelijk dus bij hamerslag, bijvoorbeeld over twee extra banen bij het Westfries Museum, over het beschikbaar stellen van € 1 per inwoner (samen toch € 68.000) aan GGD en € 20.000 subsidie voor de kaasmarkten. Maar ook komen aan bod: de bouw van een hal voor petaquevereniging De Bouledozers, een krediet voor de omvorming van het productiebos Blokweer, kredieten voor het nieuwe gemeentelijk rioleringsplan en kredieten t.b.v. de herinrichting Speelwagen, Boerenwagen en Kerkewagen.

Zullen de 40 leden van raad en college dus na een half uurtje klaar zijn? En alleen even het verslag van de vorige vergadering goedkeuren en daarna alle onderwerpen laten afhameren door de voorzitter? Of gaan ze nu extra veel vragen stellen tijdens het vragenrondje aan het begin van de vergadering? Het moet immers voor de mensen op de publieke tribune toch wel interessant genoeg zijn... En er zitten vermoedelijk weer enkele VIP’s (of liever VIH -Very Important Horenaar/Horinees-) die door de Gemeente zijn uitgenodigd en op gebak en koffie worden getracteerd en uitleg krijgen over hoe het er nu aan toe gaat tijdens zo’n vergadering. Je kunt die VIH’s toch niet na een half uurtje weer de kou insturen!

Of gaan onze raadsleden doen wat in het verleden ook gebeurde? En gaan ze herhalen wat ze tijdens de commissievergadering al hebben gezegd? Er is immers wel drie uur, van 20 tot 23 uur, gelegenheid om lekker uit te weiden. Zo bekeken wordt het nog bijna een spannende raadsvergadering... 
 

Reacties
Reactie: (redactie)
4-3-2008, 17:08
De VIP’s zijn, gezien de beperkte bespreekpunten, uitgenodigd voor de volgende raadsvergadering, zo laat de gemeente ons weten.

Reactie: (Van der Scheur)
28-2-2008, 21:56
Uit het hart gegrepen! En werkelijk te bezopen voor woorden dat het zo gaat.
Maar goed iedere stad verdient de regering die zij kiest en daarmee de coalitie.

Krokodil Tonnaer, waar ben je!? Doe er eens iets aan! Jij bent onze hoop in deze angstige (en donkere dagen)!!