Schipper wint 500 meter op zijn ’eigen’ ijsbaan

ingevoerd op 1-3-2008

Pim Schipper is er op zijn thuisbaan in Hoorn in geslaagd om de 500 meter te winnen bij de heren A. Hij liet daarbij Jesper Hospes en Hein Otterspeer achter zich. Inmiddels zijn ook de heren begonnen aan het NK sprint voor junioren. Boy Kramer won bij de heren B, Pim Schipper won bij de heren A en Sietse Heslinga eerste bij de neo-senioren.

Wereldkampioen bij de junioren, Jan Blokhuijsen belandde met een tijd van 37,24 net naast het podium. Koen Verweij, de nummer twee van het WK voor junioren, eindigde als 21e.
Bij de neo-senioren schaatste Sietse Heslinga naar de snelste tijd op de 500 meter. Met een tijd van 36.72 staat hij eerste in het tussenklassement na één afstand. Ronald van Slooten pakte het zilver en DSB’er Sjoerd de Vries het brons. Stevin Hilbrands, lid van het KNSB opleidingsteam, kwam in de zevende rit ten val en is daarmee kansloos op een podiumplaats.

Boy Kramer won bij de heren B de 500 meter in een tijd van 38.12. Wesley Janmaat (38.22) werd tweede en Donny van Marwijk derde in een tijd van 38.84.

bron: http://www.skatepodium.com/