Hoorn neemt deel aan Aanpak Discriminatie

ingevoerd op 4-3-2008

Hoorn is een van de twaalf gemeenten in Nederland die actief deelneemt aan het Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie. Het netwerk is een initiatief van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) ter voorbereiding op de nieuwe wet ‘Gemeentelijke Antidiscriminatie-voorzieningen’. Naar verwachting wordt deze wet in januari 2009 van kracht.

Na invoering van de wet moeten alle gemeenten een antidiscriminatievoorziening (ADV) hebben. Een ADV is een laagdrempelige voorziening waar burgers en organisaties terecht kunnen met klachten en vragen over discriminatie en voor advies en ondersteuning. De tweede taak van een ADV is de registratie van meldingen over discriminatie.
Wethouder Ronald Witteveen is namens de gemeente Hoorn actief in het VNG-Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie. De betrokken bestuurders in het netwerk leveren ideeën over een mogelijke opzet voor het landelijke netwerk van ADV’s en over de samenwerking van ADV’s met politie en OM. Ook geeft het netwerk input voor de invulling van de zorgplicht aan burgers. En het moet inzicht verkrijgen in de te verwachten extra taken. Mede op basis van de informatie uit het netwerk maakt de VNG een handreiking ‘Lokale aanpak discriminatiebestrijding’ voor alle gemeenten in Nederland.
 
Bij de samenstelling van het VNG-Ambassadeursnetwerk Aanpak Discriminatie is gekeken naar gemeenten die al actief zijn met de aanpak van discriminatie. Naast de gemeente Hoorn doen mee: Aalsmeer, Breda, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Haarlem, Leeuwarden, Naarden, Stadskanaal, Venlo, Winschoten en Zoetermeer.
In Hoorn is op 6 februari het Meldpunt Discriminatie in het Wijkcentrum Kersenboogerd  geopend. Voor meer informatie: www.art1nhn.nl .

Reacties
Reactie: (Erik)
8-3-2008, 02:35
Is het nou echt zo moelijk om bij het artikel een WERKENDE link t plaatsen ??

Reactie: (nou ja )
7-3-2008, 15:35
De twee onderste reacties is duidelijk discriminatie !! Want waarom zou je een reden hebben om bij onveiligheid te discrimineren?? Worden jullie alleen maar door gekleurde mensen belaagt, wat belachelijk !! Zitten er volgens jullie geen blanke vast voor bv overvallen?? Moet je deze site even beter doorlezen, stelletje domme ganzen !!

Reactie: (Anita)
5-3-2008, 11:15
Ik ben het volledig met clypje eens.. niets meer aan toe te voegen.

Reactie: (clypje)
5-3-2008, 11:03
Zorg eerst eens dat er geen redenen zijn om te discrimineren, laten wij wel eerlijk zijn de slechten maken een mand met appelen rot en alle appelen zijn dan bij voorbaat verdacht, menselijke reacktie toch?

Dus gemeente doe eerst eens iets aan het onveilige gevoel, als ik zonder problemen in bepaalde buurten loop (ook in de nacht) heb ik ook geen reden om te discrimieneren.