Vier verdachten vast voor overvallen Hoorn

ingevoerd op 6-3-2008

Voor overvallen, woninginbraken en een poging tot een overval zitten sinds half februari vier mannen, in de leeftijd van 15, 16, 19 en 30 jaar afkomstig uit Hoorn en Zwaag, vast. De verdachten hebben bekend vier overvallen, twee woninginbraken, twee bedrijfsinbraken en een carjacking in Hoorn en Zwaag te hebben gepleegd. Het gaat hierbij om drie overvallen op een snackbar en één op een videotheek.

Twee van de verdachten konden worden opgespoord naar aanleiding van een poging tot een overval op een coffeeshop eind januari. Al snel kwamen in het onderzoek de twee andere verdachten ook naar voren. Zij konden eind februari  worden aangehouden.

Gekeken wordt of er nog meer strafbare feiten gelinkt kunnen worden aan de verdachten. Dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht naar aanleiding van dit onderzoek wordt niet uitgesloten.

De vier verdachten zijn inmiddels door Justitie in bewaring gesteld. Er is nog geen datum vastgesteld voor de terechtzitting.

Reacties
Reactie: (redactie Hoorngids)
9-3-2008, 23:09
De redactie heeft enige berichten verwijderd. Tevens is de reactie-mogelijkheid uitgeschakeld.

Reactie: (wat een taal zeg)
9-3-2008, 20:04
petra je hebt gelijk er is geen winnaar, maar mooi zo om je zo af te reageren? kijk je kan gelijk met een vinger naar de ouders of omstanders wijzen maar door reacties als deze krijgen de kids zeker geen goed voorbeeld. als ouder heb je niet altijd alles in de gaten. weet niet of jezelf kids hebt maar meestal zeggen ze dat ze daar zijn en zijn dan ergens anders. bij de geboorte krijg je nog steeds geen handleiding veroordelen is makkelijker dan voorkomen. snap je opgekropte woede wel als je slachtoffer bent maar praat dat dan met hulpverleners van je af en niet op een publieke site. iedereen weet hoe makkelijk kinderen te beinvloeden zijn. en nee ik ben niet een van die ouders maar wel een ouder. vind gewoon dat het recht wel zal zegevieren en verder mogen we hopen op geen herhalingen. sterkte aan de slachtoffers.

Reactie: (petra)
8-3-2008, 16:24
Wat een dreigementen zeg mensen. het is al vervelend genoeg dat er mensen zijn die die overvallen bijna niet te boven komen. Meneer praat niet zo, zijn het wellicht vrienden van u ? Die andere man is nl een van de gedupeerde, ik ken hem ! Er is in deze niemand de winnaar. Iedereen sterkte.

Reactie: (Afra)
6-3-2008, 22:35
Ik vroeg me al af of er enig schot zat in genoemde zaken. Gelukkig dus wel. Het loopt de spuigaten uit qua overvallen, verschuift een beetje naar hier vanuit Amsterdam.

Sindskort kijk ik in de supermarkt altijd goed om me heen. Ik ga meestal rond 8.30u shoppen ivm werktijden, nu blijkt dat bv de Dekamarkt de riskante vroege bevoorradingstijden, rond 7.00u, gaat verschuiven naar iets later, dan is er meer personeel en publiek. Zo meldt Ter Plaatse. Dat zou overvallers afschrikken, ik hoop dat maar, ben er niet gerust op... :(