Ambulance betrokken bij aanrijding: vier gewonden

ingevoerd op 15-3-2008

Zaterdagmorgen om 10.35 uur was er een aanrijding tussen een ambulance en een personenauto op de Westfriasiaweg, ter hoogte van de kruising met de Wogmergouw. Bij deze aanrijding in Hoorn raakten vier personen licht gewond.

De ambulance, bestuurd door een 33-jarige bestuurder uit Schagen, reed over de Westfrisiaweg uit de richting van de A 7 bij Hoorn en wilde de kruising rechtdoorgaand oversteken. De ambulance was, zonder patiënt, op weg naar een andere aanrijding en reed met optische- en geluidssignalen door rood licht. Dit werd te laat opgemerkt door een 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwaag die reed over de Wogmergouw en bij groen licht, linksaf de Westfrisiaweg op wilde rijden.

De personenauto reed met de linkervoorzijde tegen de rechterflank van de ambulance. Deze kwam daardoor tot stilstand tegen een mast van de verkeerslichtinstallatie links van de weg.

De bestuurder van de personenauto mankeerde vrij weinig maar werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, evenals zijn vrouw die naast hem zat.

De bestuurder van de ambulance had enkele kneuzingen opgelopen en werd, evenals een verpleegkundige die naast hem zat, overgebracht naar het ziekenhuis. Alleen de verpleegkundige moest ter observatie blijven.

De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd. De verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in. In de ambulance zat een ’blackbox’ die zal worden uitgelezen.

Reacties
Reactie: (Tsiburaska)
16-3-2008, 20:30
Op www.nhd.nl kun je zien dat het een Mercedes was die om de paal is gebogen dus omdat het precies tussen de kreukelzone balk en motorblok in kwam lijkt het of deze te hard reed, maar gewoon langzaam tegen de paal op zwakke plek!