Gewapende overval telefoonwinkel en ander politienieuws

ingevoerd op 16-3-2008

Gewapende overval op telefoonwinkel
Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur vond er een gewapende overval plaats op een telefoonwinkel aan het Nieuwland. Twee mannen kwamen de winkel binnen en een van hen bedreigde de winkelier met een vuurwapen. Hij moest geld afgeven en een telefoon. Hierna verdwenen de mannen te voet richting het NS-station. De daders zijn twee negroïde mannen van rond de 25 jaar oud. Ze hadden beiden kort kroeshaar. De een droeg een korte spijkerjack en de ander een bruine stoffen driekwart jas. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Man met speed verzet zich na vechtpartij
Zondagochtend om 04.30 uur werd op de Trommelstraat een 20-jarige man uit Zwaag aangehouden omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Bij zijn fouillering bleek hij vijf wikkels met speed bij zich te hebben. De man is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Alcoholcontrole
In de nacht van zaterdag op zondag werden er op de Hout te Hem 269 automobilisten aan de kant gezet. Twee van hen hadden te diep in het glaasje gekeken en kregen een proces-verbaal. De hoogste score was 525 ug/l voor een 52-jarige man uit Venhuizen. De controle werd later in de nacht voortgezet op de Willemsweg in Hoorn. Daar moesten 111 automobilisten meewerken aan een blaastest en viel er 1 proces-verbaal.

Kop-staart botsing met vijf voertuigen
Vrijdag rond 17.00 uur vond er op de Westfrisiaweg een aanrijding plaats waarbij vijf voertuigen tegen elkaar opbotsten. De aanrijding ontstond toen een 27-jarige automobilisteuit Grootebroek te laat door had dat een auto, bestuurd door 47-jarige man uit Medemblik, voor haar stilstond. Ze botste achterop die auto en drukte deze tegen een voorganger die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Venhuizen. Een bestelauto en een vrachtauto achter de vrouw konden niet op tijd meer remmen. De bestelauto, werd bestuurd door een 60-jarige man uit Heerhugowaard. De vrachtauto werd bestuurd door een 21-jarige man uit Enkhuizen.  De man uit Medemblik en een 20-jarige passagier in zijn auto, eveneens uit Medemblik, moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis maar werden niet opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd en de weg was enige tijd gestremd.