Criminaliteit Binnenstad Hoorn. Wat vindt u?

ingevoerd op 16-3-2008

”Wij hebben geen signalen ontvangen dat de overlast en criminaliteit in de binnenstad de laatste tijd is toegenomen.”
Dit schrijven Burgemeester en Wethouders van Hoorn in een reactie op een brief van twee raadsfracties.  Het College baseert zich op de gegevens die bij instanties als de politie en de gemeente zelf binnen komen.

Wat vindt u echter?
Is het het laatste jaar rustiger in onze binnenstad of vindt u juist dat er meer geweld plaats vindt? Geef uw mening over uw binnenstad.
Voelt u zich nog veilig bij het uitgaan of winkelen in de Hoornse binnenstad?

Zie ook ons bericht ”College wil geen Werkconferentie over binnenstad Hoorn” van gisteren.
U kunt hieronder reageren. De redactie is gerechtigd ongenuanceerde berichten te verwijderen.

Reacties
Reactie: (maarten)
29-10-2009, 13:40
bij vredehof gaat het er erg aan toe af en toe soms staan ze met 50e en dan ben je de lul als je er langs fiets

Reactie: (Marokkaan)
18-3-2008, 16:05
Hoorn is zwaar laaste tijd crinimeliteit vriend!
HOORN vredehof en grotewaal zullen kanaleneiland 2 worde!! let maar eens op

Reactie: (k.entius)
18-3-2008, 13:11
Wim Jansen, ik ben het helemaal met u eens.

Reactie: (wim jansen)
18-3-2008, 12:54
Tinie Mulder, de moeder van de binnenstad, is ervan overtuigd dat de (drugs)criminaliteit in met name de binnenstad (Kerkplein, Dubbele Buurt) sterk toeneemt. Verscheidene raadsfracties luiden vervolgens de noodklok in een poging het tij te keren. En wat zeggen burgemeester en wethouders? Dat ze werkelijk alles onder controle hebben en dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om de problematiek (voor zover daar volgens b. en w. althans sprake van is) te tackelen. Gevreesd moet worden dat onze bestuurlijke struisvogels het zicht op de werkelijkheid kwijt zijn, simpelweg door hun koppen in het zand te steken. Ik zou de raadsfracties, ook die van de coalitie, graag willen uitnodigen publiekelijk stelling te nemen tegen de onrealistische opvattingen van b. en w. en hun ambtelijke adviseurs inzake de (on)veiligheid in bepaalde delen van de binnenstad. Doen ze dat niet dan blijft er van de geloofwaardigheid van het openbaar bestuur niet veel over.

Reactie: (clypje)
18-3-2008, 09:00
Hebben B&W de laatste 25 jaar binnen gezeten ?????? of wonen zij naast een molen?
Ik laat mijn vrouw echt niet s`avonds alleen in het centrum lopen en zeker ook niet in de Boogerd, moet trouwens zelf ook uitkijken.

Reactie: (Piet)
18-3-2008, 08:21
Het lijkt mij duidelijk dat -gelet op de reacties- het college van B&W bewust de problemen wil bagatelliseren. Gewoon maatregelen nemen en controleren op naleving zou een betere houding zijn.
Een goede start kan zijn het ontmantelen van de drugsholen en stoppen met het makkelijke gedoogbeleid.

Reactie: (Afra)
17-3-2008, 20:26
Ik denk dat het almeer onveiliger wordt door het gebruik van drugs. Natuurlijk is de binnenstad levendig, men feest eens wat, men drinkt eens wat en soms iets teveel en soms vallen daarbij klappen. Tot zover niet echt bijzonder.

Maar met het toenemen van het aantal bewoners, dus ook jongeren, worden de lontjes korter. Niet alleen het meer drinken (niet voor niets is er onlangs een alcoholpoli geopend) maar ook het drugsgebruik bepaald het beeld van het uitgaansleven. Het gedrag van nu in de late uurtjes is geheel anders dan pakweg 10jr geleden. Agressiever en dus onvoorspelbaar.

Bovendien is men name drugsgebruik groeiend en duur, dan is het mijn en dijn ver te zoeken. Iets jatten, vaak met geweld, van wie en wat dan ook is aan de orde van de dag. En verder zijn er natuurlijk veel te weinig kroegen in de binnenstad. Dat zou al voor een deel ondervangen kunnen worden door een grotere uitgaansgelegenheid net buiten het centrum.

Komt die discotheek op de Blauwe Berg er nog wel??? Artikel van vorig jaar: http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&archive=1&newsPg=1&news_id=64664

Kan zijn dat daardoor de binnenstad iets rustiger wordt met een meer gemeleerd publiek, dan worden een aantal kroegies ook weer plekken waar je elkaar kunt verstaan. Dan wordt het weer gewoon gezellig, of mag je dat niet meer zeggen?! :)

Reactie: (harry)
17-3-2008, 17:16
het is een zooitje, ik durf niet meer in de binnenstad te komen.
Vooral niet op het late uur.

Reactie: (tinie mulder-smit)
17-3-2008, 15:34
Het is niet te geloven dat het college dit standpunt in durft te nemen. Mensen doen geen aangifte omdat ze bang zijn of denken er gebeurt toch niets met de klachten.
Jammer de politie wil wel. De politiek neemt de verantwoording niet. De situatie op het Gedoogplein, de Wiet- de Coke- en de Speedstraat is zo langzamerhand dramatisch.
Wie neemt de verantwoording? Het zal je kind
maar zijn dat in handen van dit publiek valt.

Reactie: (burial)
17-3-2008, 14:40
Sory hoor maar ik vind onderstaande reactie’s zwaar overtroffen! Ik woon mijn gehele leven al in Hoorn,en ik loop ’s avonds en snachts zonder problemen door welke buurt dan maar ook.Ik denk dat dit angstige gevoel vooral door jullie zelf word gecreerd.

Reactie: (Desmond)
17-3-2008, 12:59
Vanacht voor de derde keer in 1 1/2 maand een raamkraak in de Nieuwsteeg...

Reactie: (Afra)
17-3-2008, 11:32
Die keren dat wij ’s avonds in het centrum zijn wegens familie- vriendenbezoek worden sinds een jaartje of zo per taxi gedaan of we worden gehaald/gebracht. Voorheen per fiets maar vooral de zijstraatjes van en naar de stad ervaren wij als ’unheimich.’ Later op de avond houden zich daar groepjes jongeren (meestal onder invloed met wat dan ook,) op die als bedreigend worden ervaren.

De buitenwijken die wij kennen, de Grote Waal en Risdam, vonden wij altijd al ’s avonds een woestijn van stenen waarbij je je dood schrikt als je een ander tegenkomt. De te bezoeken eventuele cursussen worden onderling met deelnemers afgesproken, of gezamelijk per fiets of met een paar auto’s. Het wordt er niet beter op gezien de politieberichten, het ’onveilige gevoel’ wordt daardoor alleen maar versterkt.

Overigens heb ik nooit begrepen waarom de politie uit de binnenstad is vertrokken naar de Nieuwe Wal, ’k weet niet eens waar dat is. Een bericht op hoorngids op 4-7-2007: http://www.hoorngids.nl/createsite/news/createnews.asp?b_id=7951&archive=1&newsPg=1&news_id=60146

Reactie: (Piet)
17-3-2008, 10:30
Het is mijns inziens niet veiliger, rustiger of prettiger geworden in de stad. In tegendeel. Dit geldt met name voor sommige delen van de Kersenboogerd, Grote Waal en in het weekend het gebied Roode Steen/Kerkplein en Vale Hen.

Reactie: (peter)
16-3-2008, 22:53
Zelf voel ik me onveiliger in de Grote Waal dan in de binnenstad, vooral ’s-avonds op de fiets ben ik daar op meer mijn hoede. Als ik daarheen moet zorg ik er bv. voor dat ik niet teveel geld op zak heb; die neiging heb ik in de binnenstad niet.