Mishandeling, brutale overval en hennepkwekerij in Hoorn

ingevoerd op 17-3-2008

Aanhouding na mishandeling en bedreiging
Een 37-jarige man uit Hoorn werd zondagmiddag rond 15.45 uur aangehouden in het zwembad in Hoorn voor mishandeling. De politie kreeg een kwartier eerder een melding binnen dat de man een zwembadbezoeker een kopstoot had gegeven. De verdachte had eerder buiten een sigaret staan roken met een vriend van het slachtoffer. Toen de jongens de man later tegenkwamen in de kantine werd deze agressief, uitte bedreigingen in hun richting en gaf het slachtoffer, een 14-jarige jongen uit Medemblik, een kopstoot. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Vrouw beroofd van tas op Grote Noord
Een 57-jarige vrouw uit Hoorn werd zondagavond rond 21.45 uur beroofd van haar tas op de Grote Noord in Hoorn. De vrouw liep hier samen met een vriendin ter hoogte van M&S mode toen zij voelde dat er aan haar tas werd getrokken. In eerste instantie liet de vrouw haar tas niet los en werd door de dader een stuk meegesleept. Zij raakte hierbij gewond aan haar gezicht en knie. Gezien is dat er één persoon wegfietste en een ander wegrende.
De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Heeft u omstreeks bovengenoemd tijdstip iets gezien op de Grote Noord of in de omgeving daarvan? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord, bureau Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij aangetroffen
Op het Gerrit Achterberghof in Hoorn werd zondagavond een hennepkwekerij aangetroffen. Buurtbewoners hadden gemeld dat de deur van het pand openstond. Dit bleek inderdaad het geval te zijn, maar binnen in het pand bleek een hennepkwekerij te zijn gevestigd. In een slaapkamer op de eerste verdieping werden 200 planten aangetroffen en in een aparte ruimte nog eens 150 planten. Op zolder waren circa 105 planten inmiddels gerooid. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter  werd door Nuon in beslag genomen. De kwekerij is inmiddels geruimd. Naar de eigenaar van de woning wordt onderzoek gedaan.

Reacties
Reactie: (Anita)
17-3-2008, 17:12
De burgemeester en wethouders hebben gelijk. Totaal geen criminaliteit in de binnenstad!