PvdA wil voor Hollandia een kunstgrasveld

ingevoerd op 22-3-2008

De PvdA in Hoorn wil dat voetbalvereniging Hollandia toch een kunstgrasveld krijgt ondanks dat het volgens gehanteerde normen niet nodig is. In een brief roept men B&W op om het besluit te heroverwegen.

Lees hier de brief van de PvdA:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de
Gemeente Hoorn, t.a.v mevrouw van Weel

 
Hoorn, 18 maart 2008

Betreft: Kunstgrasveld Hollandia
 
Geachte College, geachte mevrouw van Weel,
 
Zoals u weet zijn wij met de fractie op werkbezoek geweest bij de v.v.Hollandia om te praten over het vandalisme en over de wens van de vereniging voor een kunstgrasveld. Wij hebben n.a.v dit werkbezoek een brief aan het college  gestuurd over deze onderwerpen en over dit punt is ook een discussie gevoerd in de raadscommissie.
 
Het punt van de slechte toestand van de velden blijft een heikel punt. De vereniging is van mening dat zij ook in aanmerking dient te komen voor een kunstgrasveld. De club kijkt ook anders aan tegen de normeringen van de KVNB wat betreft het aantal velden wat nodig is voor een vereniging. Wij gaan er vanuit dat het college op de juiste manier omgaat met de KNVB-normen. Maar de theorie sluit soms niet aan bij de praktijk. En soms moet je theorie en praktijk naast elkaar leggen.
 
Ondanks het feit dat Hollandia volgens de KNVB normen niet in aanmerking komt voor kunstgrasvelden, willen wij u voorleggen dit toch te overwegen. Dit op basis van de praktijk bij Hollandia, waar de KNVB normen onvoldoende op aansluiten. We weten dat de velden regelmatig in een slechte conditie verkeren. Wellicht heeft dit ook te maken met de ligging van de velden nabij het Markermeer. Daarbij speelt Hollandia in de hoofdklasse waardoor er intensief wordt gespeeld en getraind. Daarnaast beschikt de vereniging ook nog eens over een aantal hooggeklasseerde jeugdelftallen die ook intensief trainen en spelen. In de commissie is gesproken over objectief vast te stellen feiten m.b.t. de belasting van de velden. Naar onze mening zijn bovengenoemde omstandigheden objectief vast te stellen. Ze sluiten alleen niet aan op de theorie van de KNVB normen.
 
Al met al leidt de huidige situatie er nu toe dat het hoofdveld van Hollandia regelmatig wordt afgekeurd. Dat is geen goede zaak voor de vereniging. Dit in aanmerking genomen, verzoeken wij u te overwegen om  Hollandia toch in het rijtje voor kunstgrasvelden op te nemen. En wat betreft de financiering van dit kunstgrasveld zou in een gesprek met de club over het voorfinancieren van deze investering gesproken kunnen worden.
Wij hopen op een goed resultaat.
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens de fractie,

Loes Hortensius
Piet Bruijns


 

Reacties
Reactie: (Dwazig)
24-3-2008, 09:54
Citaat: "We weten dat de velden regelmatig in een slechte conditie verkeren. Wellicht heeft dit ook te maken met de ligging van de velden nabij het Markermeer."

Projectontwikkelaars verenigt U, ziet uw kansen schoon! Een Horena binnendijks en een Hollandia Staete aan de Zuid schitteren aan den einder.