Draadloos internet in Westfriesgasthuis

ingevoerd op 27-3-2008

Vanaf eind maart kunnen alle patiënten en bezoekers van het Westfriesgasthuis gebruik maken van veilig draadloos internet van KPN HotSpots. In het ziekenhuis hangen HotSpots waardoor internet overal, van verpleegafdeling tot poliwachtruimte tot kinderafdeling, beschikbaar is. Deze nieuwe service is beschikbaar voor patiënten die een kraskaart kopen. De eerste 25 klanten krijgen de kraskaart gratis aangeboden door het ziekenhuis.

Laptop met Wi-Fi
Om draadloos te kunnen internetten is een laptop of PDA (Personal Digital Assistant) nodig met Wi-Fi, de standaard voor draadloos internet. Als je thuis of op kantoor gebruik maakt van draadloos internet, dan kan dat in het Westfriesgasthuis ook op een HotSpot. “Nadat ik een kraskaart had gekocht bij de balie in de centrale hal, was ik in vier stappen online. En ik betaal alleen voor de tijd die ik online wil zijn, aldus de heer Bijleveld. Via de HotSpots kan op dezelfde manier worden ge-internet zoals thuis: mailen, chatten, muziek downloaden, via webcam contact houden met mede-scholieren, leraren of familie en vrienden of bellen. Door de snelheid van Wi-Fi is het mogelijk om heel snel, grote bestanden te downloaden en te verzenden.

Kinderen gratis online
Kinderen die voor één of meerdere dagen in het Westfriesgasthuis verblijven, kunnen gratis gebruik maken van KPN Hotspots. De online communicatie met vriendjes en vriendinnetjes, zoals MSN en Hyves, kan tijdens het ziekenhuisverblijf gewoon doorgaan. Dit wordt door kinderen belangrijk gevonden en zij voelen zich minder ‘afgesloten’ van de buitenwereld. Volwassen patiënten kunnen hun internetgebruik ook gewoon blijven voortzetten, zoals mailen met familie en vrienden.

HotSpots
KPN HotSpots biedt overal in Nederland op meer dan 930 locaties veilig draadloos internettoegang: in hotels, bij tankstations, wegrestaurants, in vakantieparken, op Schiphol, bij NS stations en horecagelegenheden. Kraskaarten die in het Westfriesgasthuis worden gekocht, kunnen ook op de andere HotSpots locaties worden gebruikt. Meer informatie is te vinden op http://kpn.com/hotspots .