Componist bij tryout Les Misérables in Hoorn

ingevoerd op 1-4-2008

De componist Claude-Michel Schönberg is dinsdagavond in de Hoornse schouwburg aanwezig bij de eerste try-out van de nieuwe Nederlandse versie van ’zijn’ musical Les Misérables.

Nieuw in deze productie zijn namelijk de muzikale arrangementen, die volgens Joop van den Ende Theaterproducties na Nederland in alle Les Misérables-producties over de hele wereld gebruikt worden. Schönberg wil arrangementen van Stephen Metcalfe in Hoorn horen.
De première is op 20 april in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Het is voor de tweede keer in de theatergeschiedenis dat Les Misérables in Nederland te zien is. Eerder was dat in 1991.

De cast van Les Misérables bestaat uit 37 personen, onder wie René van Kooten, Wim van den Driessche, Jamai Loman, Suzan Seegers, Céline Purcell, Nurlaila Karim, Freek Bartels, Marjolein Algera en Carlo Boszhard.

Les Misérables, naar het beroemde boek van Victor Hugo, is een beproefd recept. De productie met de muziek van Schönberg ontving wereldwijd meer dan 55 miljoen bezoekers en was sinds 1985 in 261 steden te zien.