Presentatie conceptwijkplan Risdam-Noord op 16 april

ingevoerd op 3-4-2008

Op woensdag 16 april heet de gemeente Hoorn de bewoners van Risdam-Noord welkom op een wijkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het conceptwijkplan 2008-2011 Risdam-Noord. De wijkbijeenkomst vindt plaats in basisschool De Rank, De Opgang 3.

De inloop is om 19.30 uur en de bijeenkomst start 20.00 uur. Bewoners ontvangen een schriftelijke uitnodiging.
Na Risdam-Zuid, Zwaag, Blokker, Hoorn-Noord, het Venenlaankwartier, binnenstad, Nieuwe Steen, Kersenboogerd-West  en Kersenboogerd-Oost is dit het tiende wijkplan dat tot stand is gekomen door de wijkgerichte aanpak die voor heel Hoorn is ingevoerd. Naast leden van het gemeentebestuur zijn op 16 april vertegenwoordigers van de politie, de Stichting Netwerk, IntermarisHoeksteen en het Overleg Leefbaarheid Kersenboogerd aanwezig. Hoorn gaat voor een schone, hele en veilige leefomgeving. Om dat te bereiken is gekozen voor een aanpak waarbij de gemeente en in de wijk actieve organisaties samenwerken in wijkteams en waarbij samen met de wijkbewoners gewerkt wordt aan de totstandkoming en uitvoering van een wijkplan. Voor Risdam-Noord ligt er nu een conceptwijkplan op tafel. Het plan voor de komende vier jaar bevat op hoofdthema’s een analyse van de wijk en de ervaringen van de bewoners. Daarnaast bevat het plan een aantal specifieke aspecten van Risdam-Noord en een uitvoeringsplan met concrete actiepunten voor het jaar 2008.

Een deel van de maatregelen en activiteiten wordt gefinancierd uit de reguliere budgetten of reserves van de gemeente, politie, de Stichting Netwerk en IntermarisHoeksteen. Daarnaast is voor een aantal onderdelen een apart investeringsbudget voor de ‘wijkaanpak nieuwe stijl’ beschikbaar van 100.000 euro.