Hoe ziet Hoorn er over 50 jaar uit?

ingevoerd op 3-4-2008

Ter afsluiting van het feestjaar Hoorn 650 heeft wethouder Jan de Boer deze vraag aan de bestuursleden van de stichting Hoorn 650 en de raads- en collegeleden van dit moment gesteld. Op woensdag 2 april heeft de wethouder samen met gemeentesecretaris Jos Bakker en directeur van het Westfries Archief Dirk Dekema de antwoorden voor de komende vijftig jaar veilig opgeborgen in het Westfries Archief.

Voor het nageslacht is het interessant en leuk om te weten hoe wij in 2007 dachten over de toekomst van Hoorn. De raadsleden hebben ieder voor zich aangegeven hoe zij in de toekomst de omvang en het uiterlijk van Hoorn zien, welke politieke partijen er actief zijn en welke Hoornse topsporters op wereldniveau actief zijn. Ook hebben zij geschat wat bij de viering van 700 jaar stadsrechten een glas bier kost.
Om te voorkomen dat iemand de stukken voor die tijd alvast stiekem bekijkt, zijn ze opgeborgen in een enveloppe die verzegeld is met het officiële lakzegel van de gemeente Hoorn. Over vijftig jaar maakt het dan actieve college deze goedbewaarde papieren openbaar. Wie benieuwd is of de raadsleden een goed toekomstbeeld van Hoorn hebben, moet dus nog even geduld hebben.

Reacties
Reactie: (sara)
14-4-2008, 18:44
Over 50 jaar is Hoorn net zo veel veranderd als nu 50 jaar geleden. Geen vooruitgang dus. Wellicht is Hoorn over 50 jaar wel een waterworld who knowes? I.i.g. wordt de aggressie hier er niet minder op en stevenen we af om statistisch gezien een hoog criminaliteitsgehalte te. Komen we wellicht toch nog in het Quiness book of worldrecords. Hoorn moet je voelen, onze slogan haha.

Reactie: (harr)
5-4-2008, 18:35
Over 50 jaar heeft Hoorn geen groen meer om van te genieten. Ookal wordt er nu al (teveel, meer dan er verkocht wordt) enorm veel nieuwbouw gerealiseerd zal Hoorn ook de parken innemen voor lelijke woningbouw. De stad hoeft helemaal niet meer te groeien om genoeg belasting te kunnen verkrijgen, de stad heeft een beter budget behering nodig. Ik verwacht dat de binnenstad half wordt gesloopt omdat het tegen die tijd vast geen moderne winkelcentrum meer is en dus veranderd in een lelijk geheel.
Afra, misschien zijn we dan inderdaad al verdronken.

Reactie: (Afra)
4-4-2008, 20:11
Citaat: "De raadsleden hebben ieder voor zich aangegeven hoe zij in de toekomst de omvang en het uiterlijk van Hoorn zien, welke politieke partijen er actief zijn en welke Hoornse topsporters op wereldniveau actief zijn."

Oh nou, dat biedt vooruitzichten, ik zeg altijd maar, zorg er vandaag voor dat je een goed verleden opbouwd zodat men in de toekomst tevreden het verleden in het heden kan plaatsen. Visie dus. Maar volgens Al Gore is Nederland over 50 jaar verzopen, zorg er dus wel voor dat de enveloppe op een veilig maar vooral droog plekje ligt... :)

Reactie: (Sebastiaan)
4-4-2008, 15:20
Okay, dan ben ik dus 38 plus 50 is 88 jaar.
Wellicht maak ik het dan nog mee.
En dan geef ik uiteraard ironisch commentaar, herinneringen ophalend aan de raadsleden van toen...

Sebas.