50ste schoolvoetbaltoernooi op 9, 10 en 11 april

ingevoerd op 3-4-2008

Op 9, 10 en 11 april vindt in samenwerking met voetbalvereniging Zwaluwen en de KNVB het 50ste schoolvoetbaltoernooi in Hoorn plaats. Jongens en meisjes uit groep 8 van het basisonderwijs spelen op de velden van Zwaluwen om de beker.

Alle scholen uit de gemeente Hoorn doen mee aan het toernooi. Maar liefst 31 jongensteams en 32 meisjesteams strijden om de titel van Hoorn. Al met al sporten er zo’n 600 voetballertjes tijdens deze drie dagen op het voetbalcomplex van Zwaluwen. Naast de deelnemers komen er honderden ouders en fans naar de prestaties van de teams kijken.

50ste schoolvoetbaltoernooi
Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar de samenwerkingspartners van de gemeente Hoorn. Dankzij de goede samenwerking met voetbalvereniging Zwaluwen en Joop Hoogeveen, als vertegenwoordiger van de KNVB, is het mogelijk om dit grootschalige evenement voor de 50ste keer te organiseren. Al jarenlang zet voetbalvereniging Zwaluwen zich in voor de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi. Zeer enthousiaste medewerkers en vrijwilligers zijn drie dagen lang op het terrein van de Zwaluwen aanwezig. Net als voorgaande jaren heeft Joop Hoogeveen weer verschillende KNVB-gediplomeerde scheidsrechters geselecteerd.

De medewerking van al deze personen heeft er voor gezorgd dat de afgelopen schoolvoetbaltoernooien een groot succes zijn geweest. Alle medewerkers en vrijwilligers worden daarom bij het 50ste schoolvoetbaltoernooi in het zonnetje gezet.

Programma
Woensdagmiddag 9 april starten om 13.00 uur de voorrondes van de jongens. Na de voorrondes stromen de beste teams door naar de winnaarspoule. Die wedstrijden worden ook op woensdagmiddag gespeeld. Op donderdag 10 april beginnen om 16.00 uur de voorrondes van de meisjes. Ook de beste meisjesteams stromen door naar de winnaarspoule. De wedstrijden uit de winnaarspoule van de meisjes worden op vrijdagmiddag 11 april vanaf 16.00 uur gespeeld. Na deze wedstrijden volgen om 17.00 uur de finales van zowel de meisjes als de jongens.  

De meisjes van de Klipper en de jongens van de Zonnewijzer verdedigen dit jaar hun titel. Beide teams gingen vorig jaar met de beker aan de haal. Voor de winnende teams ligt een plek in de Noord-Hollandse finale in het verschiet.