Parkeerproblemen bij winkelcentrum De Beurs

ingevoerd op 4-4-2008

Parkeerproblemen bij winkelcentrum De Beurs in WesterBlokker leiden volgens de PvdA tot gevaarlijke situaties. Vooral op vrijdag en  zaterdag is de situatie zo nu en dan hopeloos, aldus de PvdA. Daarom kaart de fractie het probleem bij B&W aan en vraagt zich af er het parkeerterrein er niet moet worden uitgebreid.

Lees de volledige brief met vragen:

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
van de gemeente Hoorn.

 
Blokker, 1 april 2008

Betreft: Art.43 vragen over “”parkeren winkelcentrum de Beurs”.
 
Geacht College,
 
Het winkelcentrum de Beurs in Westerblokker is een goed lopend winkelcentrum waar veel bewoners van Westerblokker en omliggende wijken hun boodschappen doen. Die bedrijvigheid is goed voor de ondernemers en de vitaliteit van het dorp. De parkeerfaciliteiten zijn in de loop van de jaren door de  komst van meer bezoekers onvoldoende. Vooral op vrijdag en  zaterdag is de situatie zo nu en dan hopeloos. Er wordt naast het inrichtingsgedeelte geparkeerd waardoor er nauwelijks een goede ontsluiting van het verkeer kan plaatsvinden.
 
Bovendien parkeren auto’s bij grote drukte op  de Westerblokker waardoor de veiligheid van de fietser in gevaar komt. Wij vinden dat de rek er uit is. De realisatie van het  centrumgebied in Bangert en Oosterpolder met haar winkels zal nog enige jaren duren. De druk vanuit dit gebied zal dus nog meer toenemen. Maar ook het nieuwe woongebied Park GroenWijck  tegenover het winkelcentrum zal volgend jaar haar eerste bewoners begroeten. Ook zij zullen het winkelcentrum de Beurs bezoeken. De druk zal opnieuw groter worden.
 
Er is al eens gesproken over mogelijke uitbreiding van het parkeren in dit gebied. Ook in het kader van het nieuwe woongebied Park GroenWijck. Zo is er al eens gesproken over uitbreiding aan de zuidkant van de huidige parkeerlocatie. En er is gesproken over een herverkaveling van de parkeerplaats. Naast deze locatie is er nog de locatie naast de videotheek. Ook daar is een uitbreiding mogelijk. In ieder geval zal er een forse toename van het aantal parkeerplaatsen moeten komen. Al vele jaren wordt gesproken over uitbreiding van parkeren in dit gebied. De fractie van de PvdA hoopt nu dat u dit signaal oppakt.
 
Wij willen u hierover de volgende vragen voorleggen:
1. Onderkent u de parkeerproblemen bij het winkelcentrum de Beurs?
2. Onderkent u de toenemende druk vanuit Bangert en Oosterpolder en het Park GroenWijck op deze parkeerlocatie?
3. Ziet u op korte termijn mogelijkheden om uitbreiding van de parkeercapaciteit hier te realiseren?


Met vriendelijke groeten,

Namens de fractie
Piet Bruijns 
 

Reacties
Reactie: (kees)
7-4-2008, 15:38
Hoorn blijven vol bouwen, bouwen, bouwen ten koste van ontelbaar veel groen, en dan zijn er ineens problemen door parkeerplaats gebrek?

Echt waar, weten jullie ambtenaren het zeker!??????

Hoe kan dat nu?????!

Reactie: (Daniel)
4-4-2008, 23:42
ik doe altijd mijn boodschappen na 6 uur bij de Deen in Blokker en heb genoeg parkeerruimte...wat ik storender vindt is dat mensen OP het zebrapad stoppen om boodschappen in te laden omdat men anders zo ver moet lopen met het karretje..Maak jezelf daar eerst eens druk om!!

Reactie: (harrr)
4-4-2008, 15:49
Er mag ook op gewezen worden dat mensen op andere tijden boodschappen kunnen doen. De meeste bezoekers van de Beurs komen voor de Deen en die heeft hele breede openingstijden.