Afsluiting Schellinkhouterdijk en Willemsweg

ingevoerd op 7-4-2008

In het kader van de dijkversterking worden de uitstroomkokers van het poldergemaal Oosterpolder aangepast. De nieuwe betonnen kokers worden gebouwd in een bouwkuip op een fundament van 30 meter lange palen. Als gevolg van de werkzaamheden is de hele Schellinkhouterdijk vanaf zondag 13 april t/m 15 oktober afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. De dijk is vanaf de afrit naar Hoorn-80 (Protonweg) richting Schellinkhout al afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het recreatiegebied Schellinkhouterdijk en de Scouting zijn voor fiets- en autoverkeer bereikbaar vanaf het Kleine Oost en Willemsweg. Het dierenasiel is via de Protonweg en de Schellinkhouterdijk bereikbaar. Daarvoor is de fietssluis tijdelijk buiten gebruik.

De tuibrug over de Provincialeweg blijft open voor fietsverkeer van en naar Hoorn-80 en het dierenasiel. Fietsverkeer vanuit de Kersenboogerd naar de binnenstad wordt vanaf de Rijnweg omgeleid via het Venenlaankwartier.
Op zondag 13 april worden bovendien de Schellinkhouterdijk en een deel van de Willemsweg (tussen Provincialeweg en Holenweg) van 0.00 tot 12.00 uur afgesloten ter hoogte van het poldergemaal. Dat is noodzakelijk om tijdelijke vervangende tijdelijke persleidingen aan te brengen over de Willemsweg.

Die zondag wordt Verkeer vanaf de Provincialeweg naar het Venenlaankwartier en het oostelijk deel van de binnenstad via de Liornestraat omgeleid. De dynamische afsluiting van de Vollerswaal gaat dan tijdelijk buiten bedrijf, zodat daar verkeer overheen kan.

Bussen van Connexxion rijden 13 april niet over de Vollerswaal en de Willemsweg, maar via de Johan Messchaertstraat en de Liornestraat.