Dansers Collectief Hoorn presenteert DANS & VORM

ingevoerd op 7-4-2008

Na succesvolle eerdere dansprojecten zoals Dans & Architectuur en Dans & Drama, presenteert het Dansers Collectief Hoorn op 18 & 19 april en op 16 & 19 mei Dans & Vorm. Binnen dit project werkten een tiental amateur-dansmakers enkele maanden, alleen of met meerderen, aan een eigen choreografie. Daarbij werden zij gecoached door een dansdocent en theatervormgever.

Naast de amateur-dansmakers geven ook verschillende dansdocenten uit Hoorn e.o. een persoonlijke invulling aan de combinatie dans en vormgeving. Allen gaan daarbij uit van verschillende disciplines als klassieke dans, jazzballet, moderne dans, streetdance, dansexpressie en werelddans. De eindvoorstellingen van Dans & Vorm vinden plaats in Theater het Pakhuis te Hoorn.

Binnen het maakproces van Dans & Vorm zochten de deelnemers hun grenzen op en probeerden deze zo mogelijk te verleggen. Met vormgeving als inspiratiebron werden zij gevraagd om opnieuw naar hun dagelijkse omgeving te kijken, daarbij gecoached door dansdocent Evelien Koster en theatervormgever Natascha Janssen. Dat prikkelt het denken buiten vaste kaders en de vanzelfsprekendheid van bekende vormen verdween. Er kan namelijk op veel verschillende manieren dans worden gemaakt. Er is niet één ‘goede’ manier. Dat uitgangspunt levert bijzondere en persoonlijke choreografieën op, waarbij ‘gewone’ vormen en materialen als zeepbellen, doeken en lichaamsdelen een nieuwe rol spelen.

Naast de amateurdansmakers werken de volgende dansdocenten, met hun leerlingen, mee aan dit project: Henk Smits, Joke de Heer, Femke van Kraay, Therry Jackson, Ans Lensink, Daphne Hibma, Susan van Elst en Lizette Visser.

Stichting Dansers Collectief Hoorn
Stichting Dansers Collectief Hoorn (DCH) heeft zich de bevordering van de kwaliteit van de amateur-danskunst ten doel gesteld. Het project Dans & Vorm maakt deel uit van een meerjarenplan waarin amateur-dansers de mogelijkheid krijgen hun ervaring en kennis op het gebied van theatrale dans te vergroten en uit te breiden. Binnen de projecten wordt elke keer een ander thema uitgelicht, waardoor de deelnemers voldoende bagage krijgen om zelf volwaardig EIGEN danstheater te kunnen maken. Het volgende dansproject zal Dans & Film zijn. 

Reserveren
De voorstellingen vinden plaats in Theater het Pakhuis te Hoorn op 18 & 19 april & 16 mei om 20.30 uur en op 18 mei om 15.00 uur. Kaarten kosten € 8,50. Reserveren kan via het reserveringsnummer van Theater het Pakuis 0229-269141. Voor meer informatie kijkt u op www.danserscollectiefhoorn.nl