College verdeelt taken anders

ingevoerd op 8-4-2008

Bij aanvang van de bestuursperiode is de indeling van de portefeuilles en de verdeling daarvan tussen de leden van het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Nu blijkt dat deze indeling en verdeling in de praktijk niet optimaal is. Daarom is besloten tot een herschikking van de onderdelen.

Het onderdeel ‘toerisme’ gaat van wethouder Van der Maat naar wethouder De Boer, waardoor ‘economische zaken, toerisme en evenementen’ in één bestuurlijke hand is. De portefeuille ‘integraal veiligheidsbeleid’, in handen van wethouder Van der Maat, wordt steviger geaccentueerd. Dit houdt onder meer in dat activiteiten die verband houden met het Keurmerk veilige scholen (was wethouder Witteveen) en het Keurmerk veilig ondernemen (was wethouder De Boer) tot die portefeuille behoren.

Dit geldt ook voor de uitvoering van het beleidsplan sociale veiligheid en de activiteiten onder de noemer ‘stadstoezicht’ (was burgemeester Van Veldhuizen). De aanpak van huiselijk geweld (was wethouder De Boer) wordt onderdeel van de portefeuille integraal veiligheidsbeleid en gaat dus over naar wethouder Van der Maat.

Klik hier voor de nieuwe portefeuille-indeling: