Getuigen gezocht brandstichting Volder

ingevoerd op 8-4-2008

De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting bij drie woningen aan de Volder in Hoorn. Op vrijdagmiddag 4 april is er bij drie naast elkaar gelegen woningen aan de Volder in Hoorn een aangestoken, in spiritus gedrenkte, prop door de brievenbus geduwd. In één geval ontstond er brand.

De 32-jarige bewoner was boven in zijn woning toen hij de rookmelder af hoorde gaan. Toen hij beneden kwam zag hij vlammen uit zijn voordeur komen. Hij wist het vuur met een handdoek te doven, maar er is flinke schade aan zijn voordeur. Bij een buurvrouw bleef de schade beperkt tot een weggesmolten brievenbus. Bij de derde woning werd alleen de doordrenkte prop aangetroffen, hier was verder geen schade.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die op vrijdagmiddag 4 april tussen 13.00 en 14.00 uur ’s middags op of in de omgeving van de Volder iets verdachts hebben gezien. Heeft u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de politie Noord-Holland Noord, de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).