80-jarige man overvallen in woning in Zwaag

ingevoerd op 10-4-2008

Op donderdagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 80-jarige man overvallen in zijn woning aan De Trekvaart in Zwaag. De man lag in zijn bed toen hij wakker werd van glasgerinkel. Enkele momenten later stond er een man in zijn slaapkamer. De man wilde sieraden hebben. Om zijn eis kracht bij te zetten kreeg het slachtoffer een harde klap. Hierna vertrok de overvaller weer uit het huis.

De overvaller bleek binnen te zijn gekomen door een grote tegel door een tuindeur te gooien. Ook bleken er sieraden (een ketting, een armband en een horloge) uit het huis te zijn verdwenen. De overvaller ging er op een fiets vandoor in de richting Langetuin.

Aanrijdingen met letsel
Op woensdagmiddag omstreeks 14.20 uur raakte een 29-jarige man uit Hoorn gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Westerdijk in zijn woonplaats. De man reed op een motorfiets en moest plotseling uitwijken voor overstekende eenden. Hierdoor kwam de man met de motor ten val. Hij liep een gebroken pols op die werd gezet in het Westfries gasthuis in Hoorn.

Op woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur raakte een 18-jarige man uit Hoorn gewond bij een eenzijdig verkeersongeluk op het Butterwoud in Zwaag. De man reed in een personenauto. In een bocht in de weg wilde hij iets afremmen voor een tegenligger. Hij trapte echter op het verkeerde pedaal. Doordat hij gas gaf, raakte hij de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm tegen een boom. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.