Unieke plek voor mensen met psychische problemen

ingevoerd op 14-4-2008

Dit voorjaar zal een nieuwe inloopvoorziening haar deuren openen in Hoorn. Het doel van deze voorziening is een laagdrempelige inloop te creëren voor mensen die door psychische, psychiatrische en/of verslavingsproblemen niet de aandacht krijgen - of vinden - die hen behoedt voor vereenzaming of zelfs een isolement. 

Geluiden uit de omgeving laten horen dat er een grote behoefte bestaat aan een voorziening waarbij de bezoeker centraal staat én zelf kan beslissen hoe actief het bezoek zal zijn.

Middels deze laagdrempelige instap wil GGZ-centrum West-Friesland meer inzicht krijgen in de wensen en behoeften van de mensen die thans buiten de boot vallen bij voorzieningen die al bestaan. Dit inzicht moet leiden naar betere hulpverlening van de beoogde doelgroep.
Uniek aan dit initiatief is de mogelijkheid om ’s avonds en in het weekend gebruik te maken van het aanbod van de inloopvoorziening. Men kan zich tevens vrijblijvend laten informeren over wat GGZ aan hulpverlening te bieden heeft. De inloop kan zodoende het vertrekpunt zijn van een persoonlijk gericht begeleidingstraject.

De inloop wordt gecoördineerd door een medewerker van GGZ-centrum Westfriesland. Deze medewerker wordt bijgestaan door een enthousiaste en diverse groep vrijwilligers.
Wij heten u van harte welkom bij de opening van de inloopvoorziening op 14 april 2008 om 13:00uur.

Locatie
Wilhelminalaan 2
1623 MA HOORN
Voor info, contact en openingstijden kunt u terecht op de website van Infopunt GGZ www.infopuntggz.nl 

Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met
Anneke Ploeger
Coördinator Inloop
Tel. 06-53546107