Bluesband in Stadskroeg

ingevoerd op 14-4-2008

Op zondag 20 april vanaf 19.00 uur is Derek and the Dutch Disease te beluisteren bij de Stadskroeg op het Kerkplein te Hoorn. Deze Hoornse bluesband is geformeerd rondom de Amsterdamse zanger/gitarist Derek van Sliedregt. Derek is een doorgewinterde Blues- en Rockmuzikant, die al vanaf zijn prille jeugd in de Amsterdamse muziekscène te vinden was, o.a. in de beruchte “Vondelparkscène” waar onder de brug gerepeteerd, gefeest en opgetreden werd ten tijde van de kraakrelletjes en het ontstaan van de Rockscène rondom o.a. Herman Brood en Vitesse.

De Stadskroeg gaat vooraf aan een optreden op zaterdag 26 april voor de Bluesroute in Utrecht, een landelijk bekend festival.

Het rauwe en uit het hart gezongen repertoire van Derek begeeft zich tussen blues, rock, pop, mambo en rumba. Niet alleen eigen werk, maar ook arrangementen van covers. Bezetting: gitaar, zang, hammond, piano, slagwerk, bas, sax en bluesharp. Deze club doorgewinterde Hoornse muzikanten staat garant voor een muzikaal topoptreden in de authentieke Stadskroeg. Toegang gratis.