Bedreiging met alarmpistool bij Mc Donald’s Hoorn

ingevoerd op 14-4-2008

Bij drive-in-restaurant Mc Donald’s bij de afslag Hoorn van de A7 ontstond zondagavond  rond 20.40 uur een dreigende situatie. Een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden maande een vrouw in haar auto voor hem door te rijden. Hij claxonneerde en stapte zijn auto uit. Hierop werd haar 27-jarige partner uit Noordbeemster bang en hij pakte een op een echt vuurwapen gelijkend alarmpistool. Hij richtte dat naar de man.

Kort hierna reed zijn vriendin weg. De politie was gewaarschuwd. Kort hierna meldde de 27-jarige man zich aan het politiebureau met het wapen. Dit werd in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld en in de loop van vanmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.
 
Huiselijk geweld
Zondagmiddag heeft de politie een 41-jarige man uit Hoorn op straat aangehouden wegens huiselijk geweld. De man was de woning van zijn ex-vrouw binnengedrongen en had haar bedreigd. De man is een bekende van de politie die zijn ex-partner vaker heeft gestalkt. Hij is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
Zondagmiddag om 15.00 uur zag een getuige dat er werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd bij het ziekenhuis aan de Van Dedemstraat. De dader had een ruitje van de auto ingeslagen. Toen de politie arriveerde had de getuige de verdachte het ziekenhuis in zien lopen. Bij de receptie kon de man op aanwijzing van de getuige worden aangehouden. Hij had twee telefoons bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De verdachte, een 43-jarige man uit Hoorn, is een bekende van de politie. Hij zal worden geleid voor de officier van justitie te Alkmaar.