Opknapbeurt voor industrieterrein Hoorn-80

ingevoerd op 18-4-2008

Vanaf eind 2006 wordt gewerkt aan revitalisering van Hoorn-80. In dit kader heeft het college van Hoorn besloten de raad voor te stellen de Kernweg en het groen op Hoorn-80 te vernieuwen. Dinsdag 22 april worden deze voorstellen in de algemene raadscommissie besproken.

Aanleiding voor revitalisering van Hoorn-80 was de economische en fysieke veroudering van het terrein en de hiermee samenhangende leegstand. Inmiddels hebben de nodige positieve veranderingen plaatsgevonden. Het meest in het oog springend is de sterke terugloop van de leegstand van circa 12% naar 3%.

Er wordt weer grootschalig geïnvesteerd in het bedrijventerrein. Diverse oude panden zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Tientallen bedrijven hebben hun pand uitgebreid en vernieuwd. Hieruit blijkt dat er weer volop vertrouwen is in de toekomst van Hoorn-80. De inspanningen van de Stichting Parkmanagement en de gemeente hebben hier aan bijgedragen. Enkele concrete projecten die tot nu toe zijn uitgevoerd zijn, cameratoezicht, vastgoedmanagement en het fonds gevelrenovatie. Daarnaast wordt binnenkort breedbandinternet aangelegd en zijn er plannen in voorbereiding om de entree van het terrein op te knappen.
Van de huidige voorstellen om de Kernweg en het groen te vernieuwen wordt verwacht dat dit de uitstraling van het terrein sterk zal verbeteren.  Wethouder Jan de Boer ziet het als volgt: ‘Parkmanagement en revitalisering zorgen samen voor een flinke verbetering van het ondernemersklimaat. En daar was het de gemeente en Stichting Parkmanagement om te doen.’

Reacties
Reactie: (Bert)
25-2-2009, 17:30
Ik ben erg benieuwd wat er,na de geweldige opknapbeurt van het groen rond Hoorn 80, voor het verwijderde groen in de plaats komt. Ik mag hopen dat dit niet weer gewoon bomen gaan worden, want dan kan ik die mooie bedrijven niet meer bewonderen die nu de zo gewenste uitstraling naar de omgeving hebben gekregen.
Ik hoop een spoedig antwoord op de bovenstaande vraag te krijgen.

Met vriendelijke groet

Bert

Reactie: (Daniel)
18-4-2008, 20:39
Hoorn’80 verplaatsen naar een terrein naast de A7 en het vrijkomende terrein klaar stomen voor woningbouw? Dat voorkomt dat die gemeente de mijne steeds meer in het gerdrang brengt... Op hoorn’80 zijn toch minstens wel wat watervilla’s met dito aanlegsteigers aan te leggen?? en anders maken we er gewoon de 2e ghetto van...(voordeel is dat Hrn’80 wel met slagbomen af te sluiten is).