Turborotonde bij A7 in gebruik genomen.

ingevoerd op 21-4-2008

Hoorn - De werkzaamheden bij de nieuwe rotonde die de Provinciale Weg bij Hoorn met de A7 verbindt, zijn bijna klaar en afgelopen weekend kon men er voor het eerst gebruik van maken. Het zal even wennen zijn want deze zogenaamde Turbo-rotonde heeft gescheiden rijstroken.

Op een turborotonde wordt het verkeer gescheiden vóór het de rotonde oprijdt. Dit gebeurt met behulp van voorsorteerstroken, borden en pijlen. Automobilisten moeten dus tijdig richting kiezen. Ook op de rotonde blijven de rijstroken gescheiden.

Er kunnen meer auto’s tegelijk gebruikmaken van de turborotonde, want de dubbele toe- en afritten hebben een hoge capaciteit. De Hoornse turborotonde kan extra veel verkeer verwerken via de zogenaamde bypasses. Het verkeer kan rechtstreeks vanaf Dampten de Provincialeweg op. De Westfriese Parkweg, de nieuwe ontsluitingsweg van de Provincialeweg naar de Blauwe Berg, is eind mei gereed.

Reacties
Reactie: (Theo)
10-5-2008, 12:57
Het nut van de opstaande randen ontgaat me volledig. Dit brengt alleen maar de verkeersdeelname in gevaar. Wegggeooid geld, waar Hoorn goed in is. Voor het overige, beetje wennen, in eerste instantie wat onoverzichtelijk, maar toch bijzonder mooi en functioneel geworden. Al met al mijn inziens een behoorlijke verbetering.

Reactie: (puw)
29-4-2008, 00:26
Heerlijk om te zien dat nu in de spits de tweede ’oude’ rotonde vast staat vanaf de a7, volgens mij heeft die rotonde ook helemaal geen doel meer, de schop op met dat ding.

Reactie: (Piet)
22-4-2008, 12:57
Ziet er allemaal heel indrukwekkend uit. Beetje onoverzichtelijk en jammer van die opstaande randen. Zag gisteren al een vrachtwagen schutteren hiermee.

Reactie: (Dirk)
21-4-2008, 18:16
Gezien mijn ervaring met Lelystad is dit met juist die tussenberm in de rijstrook niet veilig omdat sommige toch nog van strook wisselden, en vooral bij sneeuw word dit een ramp.
Turbo, nee, maar wel een mooi plein, en maar wachten op de enkeling die niet rechtdoor gaat maar een afslag verder wil en geen voorrang krijgt!