Vier hennepkwekerijen in Hoorn opgerold

ingevoerd op 23-4-2008

Tijdens een henneprooidag trof de politie op diverse adressen in Hoorn hennepkwekerijen aan. Op de Watersnip werd op de zolder een kwekerij met 120 planten aangetroffen. Hier was sprake van diefstal van stroom. De 53-jarige bewoner werd aangehouden.

Op de Enigenburggracht werd op zolder een kwekerij aangetroffen van 150 planten. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De 59-jarige bewoner en zijn 52-jarige vrouw werden aangehouden.

Op de Ekster werd een kwekerij op de zolder aangetroffen van 190 planten. De elektriciteitsmeter werd door Nuon in beslaggenomen vanwege diefstal van stroom. De 29-jarige bewoonster van het pand was aanwezig en werd aangehouden.

Op de Dukaat werden op zolder en in de schuur een hennepplanten aangetroffen. Het ging hier om circa 264 planten. De bewoner van het pand was niet aanwezig. Ook hier werd de meter door Nuon ingenomen vanwege elektriciteitsfraude.

Aanrijding met brommer op Keern
Een 16-jarige brommerrijdster uit Opmeer raakte woensdagochtend 07.30 uur gewond bij een aanrijding op het Keern in Hoorn. Het meisje negeerde in de bocht met de Berkmergouw de haaientanden waardoor de van links komende 43-jarige automobiliste uit Nibbixwoud de brommer aan de achterkant raakte. Hierdoor belandde het meisje met haar brommer tegen een boom. Zij werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.