Communicatie rond Verkeersplan Binnenstad van start

ingevoerd op 26-4-2008

Het gemeentebestuur van Hoorn gaat de komende maand met inwoners en ondernemers in gesprek over het concept van het nieuwe Verkeersplan voor de binnenstad.

Er zijn vijf bijeenkomsten georganiseerd en wel op:
* woensdag 7 mei in Schouwburg het Park (voor bewoners omgeving Vollerswaal en Karperkuil)
* donderdag 8 mei in Het Huis Verloren, Kerkplein (voor bewoners oostelijk deel binnenstad)
* woensdag 14 mei in Schouwburg het Park (voor bewoners westelijk deel binnenstad)
* donderdag 15 mei in Het Huis Verloren (voor omgeving Lambert Meliszweg en Visserseiland)
* woensdag 21 mei in Het Huis Verloren (voor binnenstadsondernemers)

Tijdens deze bijeenkomsten kan iedereen informatie over de plannen krijgen en zijn mening daarover laten horen. Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

Het Verkeersplan en een samenvatting daarvan zijn te raadplegen op de gemeentelijke website www.hoorn.nl . Daar staat ook een reactiemogelijkheid en een regelmatig wisselende poll. In de binnenstad zelf is de samenvatting huis-aan-huis verspreid, voorzien van de uitnodiging om een van de informatiebijeenkomsten bij te wonen.
Alle reacties worden betrokken bij de opstelling van het definitieve verkeersplan, dat voor komend najaar ter vaststelling op de agenda van de gemeenteraad staat.

Riolering Volkerakweg
Uit onderzoek is gebleken dat de riolering in de Volkerakweg ter hoogte van de scholen gebreken vertoont. Om een en ander weer in goede staat te krijgen, wordt vanaf dinsdag 6 mei een deel van het riool vervangen. Ook worden in de bermen van de Volkerakweg ter hoogte van de scholen en ter hoogte van Renoirhof nr.137 pompputten geplaatst.
De Volkerakweg wordt ter plaatse afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat duurt van 5 mei tot half juni. Voorafgaand aan de start van het werk gaat aannemer VBK enkele proefsleuven graven, maar dit heeft geen gevolgen voor het verkeer.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid over de Grevelingenweg, Maasweg, Diezeweg en Haringvlietweg v.v. De bussen van Connexxion rijden tijdelijk over de Maasweg tot aan de Diezeweg, daar keren en over de Maasweg hun weg vervolgen.

Afsluiting Gedempte Turfhaven vanaf 13 mei
De feitelijke afsluiting van de Gedempte Turfhaven in het kader van de geplande herinrichting gaat op dinsdag 13 mei van start. Dat is een week later dan gedacht, waardoor de marktkramen die op zaterdag op de Gedempte Turfhaven staan op 10 mei nog niet hoeven te verhuizen naar de Veemarkt.

Aannemer Ooms voert het eerste deel van de herinrichting uit voor 1 juli en gaat na de kermis verder.