Bestelauto over de kop op A7 bij Berkhout

ingevoerd op 1-5-2008

Woensdagavond om 23.35 uur vloog op de snelweg A7, ter hoogte van Berkhout, een bestelauto over de kop. De 20-jarige beginnend bestuurder uit Opmeer had met nog vier vrienden een bezoek gebracht aan de viering van Koninginnedag in Amsterdam en was met hen op weg naar huis. Bij een inhaalmanoeuvre begon de auto te slingeren, sloeg over de kop en raakte de vangrail.

Een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Bovenkarspel kon een botsing met de bestelauto niet voorkomen en tikte deze aan terwijl de bestelauto alweer op vier wielen tot stilstand was gekomen.

Drie vrienden die illegaal achterin op de laadvloer van de bestelauto hadden gezeten zijn gevlucht. Hun identiteit is inmiddels wel bij de politie bekend. De betrokkenen kwamen met de schrik vrij en raakten nauwelijks gewond.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen omdat hij de personen heeft vervoerd zonder dat ze op een deugdelijke zitplaats zaten maar vooral omdat hij zelf verklaarde dat hij een joint had gerookt, eerder op de dag. Daarom is er tevens bloed van hem afgenomen voor nader onderzoek.