Stap op de fiets tijdens de meimaand fietsmaand

ingevoerd op 4-5-2008

De maand mei is dit jaar voor de derde maal uitgeroepen tot dé fietsmaand. Voor het grootste fietsevenement van Nederland zijn dit jaar meer dan 300 unieke fietsroutes uitgezet; een recordaantal. Een hiervan is de route `“Met de Wind in de Rug”. Op zaterdag 10 mei kunt u tijdens de Rabo/VVV Fietsdag vanaf de VVV in Alkmaar of vanaf de VVV in Bergen starten met deze fietstocht.

In het fietsrouteboekje “Met de Wind in de Rug” staan drie routes beschreven van elk c.a. 30 km. De eerste route start bij de VVV in Alkmaar waarna u richting Sint Pancras, het oudste dorp van de gemeente Langedijk, Geestmerambacht en Bergen fietst. De fietsroute leidt u langs de mooiste plekjes in dit kunstenaarsdorp. Dit betekent uiteraard dat u tevens vanaf Bergen kunt starten met deze route. U fietst vanaf Bergen naar het historische centrum van Alkmaar op het Waagplein waar u even kunt pauzeren. Na deze tussenstop vervolgt u de route richting Sint Pancras, Langedijk en Geesterambacht.

Extra leuk is dat op deze dag ook de Nationale Molens en Gemalendag wordt gehouden. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur openen de molens hun deuren voor een bezoek. De route zal dan ook langs een groot aantal molens lopen waar u wordt uitgenodigd af te stappen voor een educatief moment. Buiten de route rond Alkmaar kunt u ook kiezen voor een tweede en derde route in de omgeving. De route vanuit Heerhugowaard gaat via Langedijk naar Rustenburg. De route vanuit Dirkshorn voert u langs boerderijen en verscheidene pittoreske dorpjes.

De route is bij de VVV verkrijgbaar voor € 1,-. VVV Alkmaar en VVV Bergen zijn zaterdag 10 mei van 9.30 tot 17.00 geopend.