Hoornse Stadsfeesten vieren 10-jarig bestaan

ingevoerd op 15-5-2008

Van vrijdagavond 13 juni tot en met zondagavond 15 juni organiseert de Stichting Hoornse Stadsfeesten voor de tiende keer de Hoornse Stadsfeesten in het centrum van Hoorn. Van de haven tot en met het station brengen honderden artiesten en muzikanten op tien binnen- en buitenlocaties muziek, dans, kunst en cultuur.
 
EK-scherm
Op vrijdagavond 13 juni is de aftrap van de Stadsfeesten op de Rode Steen. Wethouder Jan de Boer opent daar om 20:30 uur officieel het driedaagse evenement. Daarna is op het plein om 20:45 uur op groot scherm de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk te zien. Om de sfeer er goed in te houden, verzorgen Minh Zone Entertainment en DeeCee Entertainment voor de wedstrijd een spetterende openingsshow. Na de voetbalwedstrijd kunnen bezoekers uit hun dak gaan met DJ Royal Stush. Voor mensen die minder van voetbal houden vinden ook op andere locaties verschillende optredens en activiteiten plaats, waaronder de jaarlijkse nachtmarkt.

10 jaar
Al 10 jaar lang worden de Stadsfeesten elk 2e weekend van juni georganiseerd. Ook het tiende jaar van de Stadsfeesten wordt uitbundig gevierd, onder het motto ‘Hoorn moet je voelen!’. Dit jaar is door de sponsors en de vele donateurs extra geld uitgetrokken om een extra groot feest te kunnen realiseren. Daarnaast is veel zorg besteed aan de uitstraling van het evenement, waaronder professionele podia, en techniek. De grote sponsors zijn De Gemeente Hoorn, de Rabobank, IntermarisHoeksteen, XL Media Store, Heineken, het ROC Horizon College, Stumpel, de VBK Groep, Zeeman Vastgoed, het Prins Bernhard Cultuurfonds en vele Hoornse horecaondernemingen.

Van klassiek tot pop
De Hoornse Stadsfeesten zijn inmiddels een begrip in de kop van Noord-Holland. Optredens worden verzorgd door lokale en regionale bands, koren, muziek- en dansverenigingen. Van klassiek tot pop, alle muziekstijlen komen aan bod. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, een singer-songwriter festival, een openlucht kerkdienst, een korenfestival,  diverse dansdemonstraties en nog veel meer.

De Hoornse Stadsfeesten zijn voor alle bewoners en bezoekers van Hoorn gratis toegankelijk. Voor meer informatie over het programma, kijk op www.hoornsestadsfeesten.nl

Reacties
Reactie: (Sebastiaan / Sebasfotograaf)
15-5-2008, 16:57
Ik heb ook nog foto’s van voorgaande edities, zowel echte als digitale foto’s. Ik ben zelfs enkele keren officiële fotograaf geweest.