Mishandeling vriendin

ingevoerd op 23-5-2008

Op woensdagavond hield de politie een 22-jarige Amsterdammer aan op de Stoelematter in Hoorn nadat hij zijn 17-jarige (ex)vriendin had mishandeld.

De politie werd gewaarschuwd door getuigen die hadden gezien dat de man het meisje van haar fiets af sleurde, sloeg en in zijn auto duwde. Op basis van het kenteken werd de auto met beide inzittenden op de Stoelematter aangetroffen. Het meisje werd met lichte verwondingen overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Aanleiding voor het incident lag in de relationele sfeer.

Bromfietscontrole
Op woensdagmorgen werd tussen 07.30 en 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Blauwe Berg in Hoorn. In totaal werden 56 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 9 opgevoerd te zijn. De bestuurders kregen een bekeuring.
Bij de bekeuring werd rekening gehouden met jongeren die naar hun examen moesten. Zij werden met voorrang gecontroleerd en na een bepaald tijdstip doorgelaten. Een gecontroleerde jongen gaf aan al te laat voor zijn examen te zijn.

Aanrijding met letsel
Op donderdagmiddag omstreeks 12.40 uur raakte een
22-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op De Corantijn in Zwaag. De man reed op een bromfiets over De Corantijn. Omdat hij in een bocht naar links niet voldoende rechts hield, kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste hij frontaal tegen een personenauto die werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Blokker. De bromfietser werd met verwondingen aan zijn heup en elleboog overgebracht naar het Westfries Gasthuis.