Goed nieuws voor oude ID-ers in Hoorn

ingevoerd op 24-5-2008

In Hoorn kunnen bij zes instellingen zeven gesubsidieerde ID-banen behouden blijven. Goed nieuws voor de instellingen, waar deze mensen vaak onmisbaar zijn geworden, en eindelijk helderheid voor de betrokkenen. Bij onder meer de Bibliotheek (2 ID-ers), voetbalverenigingen Blokkers en HSV Sport, toneelgezelschap Hiaat en het Museum van de Twintigste Eeuw kunnen ID-ers die ouder zijn dan 55 jaar blijven werken.

ID-ers (vroeger ook wel ”Melkert-banen” genoemd) zijn in dienst van Rentree Reintegratie die van de gemeente Hoorn geld ontvangt om de werknemers bij instellingen te plaatsen. Vaak waren de ID-ers daar al jaren werkzaam. De ID-ers die mogen blijven zijn allemaal 55 jaar of ouder. Voor hen is het vrijwel onmogelijk om een andere werkgever te vinden en daarom maakt de gemeente Hoorn voor hen een uitzondering.

Reacties
Reactie: (Afra)
25-5-2008, 19:32
Citaat: "Voor hen is het vrijwel onmogelijk om een andere werkgever te vinden en daarom maakt de gemeente Hoorn voor hen een uitzondering."

Natuurlijk goed nieuws voor de betrokkenen, maar nu lijkt het alsof hen een gunst is gegeven terwijl het eigenlijk een recht zou moeten zijn. Zolang je op oudere leeftijd geen volledig betaalde baan kunt krijgen (lees: werkgevers willen geen ouderen) tot zolang zou deze regeling, zonder discussie, gewoon door moeten gaan.

"Mogen blijven" staat in het artikel, wat een arrogantie, deze mensen verrichten zeer nuttig werk voor de betreffende instanties, voor een schijntje. Iets waar ze anders vet voor in de buidel moeten tasten. Schaamt U!