Westfriesland on Wheels op zondag 8 juni

ingevoerd op 3-6-2008

Op zondag 8 juni gaat om 11.00 uur voor het negende achtereenvolgende jaar Westfriesland on Wheels van start. Een recreatieve toertocht met skeelers, inlineskates, steps en handbikes over een volledig geasfalteerd parcours door West-Friesland. Start en finish vinden plaats bij kunstijsbaan De Westfries.

De deelnemers rijden eerst een rondje over de ijsvrije baan, waarna ze West-Friesland intrekken. Onderweg komen ze langs Bobeldijk, Spierdijk en Obdam en keren ze terug via Opmeer, Spanbroek, Wadway en Wognum. De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van ongeveer 15, 25 of 37 km. Dit maakt de tocht geschikt voor zowel goed getrainde als minder goed getrainde sportievelingen. Het parcours is ook prima geschikt voor handbikers, fietsen met je handen.

Veiligheid  
De organisatoren hebben de veiligheid van de deelnemers hoog in het vaandel staan. Het parcours van Westfriesland on Wheels is niet verkeersvrij. Wel staan er op gevaarlijke punten langs de route verkeersregelaars. Het dragen van een valhelm is verplicht. Het dragen van beschermers voor knieën, ellebogen en polsen wordt aangeraden. Op de langste afstand zijn een voorrijder en een bezemwagen actief. Ook wordt er een mobiele EHBO-post ingericht. Ondanks alle in acht genomen veiligheidsmaatregelen geschiedt deelname aan Westfriesland on Wheels geheel op eigen risico.

Start en inschrijving
De gezamenlijke start van de toertocht vindt plaats om 11.00 uur op kunstijsbaan De Westfries, Westfriese Parkweg 5 in Hoorn. Inschrijving is mogelijk vanaf 10.00 uur bij de kunstijsbaan. Er is volop parkeergelegenheid (1 euro) en de deelnemers kunnen er gebruik maken van de kleedruimtes. Deelnemers tot 16 jaar betalen 5 euro inschrijfgeld en deelnemers vanaf 16 jaar 7 euro. Bij vertoning van een SBN-toerlicentie krijgen deelnemers een korting. Deelnemers tot 16 jaar met een SBN-toerlicentie ontvangen een korting van €1,50 en deelnemers vanaf 16 jaar ontvangen een korting van € 2,50. Iedereen kan de tocht geheel in eigen tempo rijden, al is er wel een tijdslimiet van 3,5 uur. Na afloop is er volop gelegenheid om even na te praten onder het genot van een drankje.

Voor de organisatie van Westfriesland on Wheels werkt het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn nauw samen met Kunstijsbaan De Westfries, de schaatstrainingsgroep Hoorn en de ijsverenigingen Bobeldijk en Wognum. Neem voor meer informatie contact op met Sportopbouwwerk Hoorn, telefoon (0229) 25 26 20 of kijk op www.westfrieslandonwheels.nl en www.sportopbouwwerkhoorn.nl