‘Lage Hoek’ nieuwe straatnaam in Bangert en Oosterpolder

ingevoerd op 4-6-2008

De straat waaraan de tijdelijke school in de wijk Bangert en Oosterpolder komt, heeft de naam ‘Lage Hoek’ gekregen. Het is de straat die parallel aan en ten zuiden van de Dorpsstraat loopt. 
 
Omdat de school een adres moet hebben, is voor deze straat alvast een naam vastgesteld. Het thema voor de straatnamen van dit deel van Bangert en Oosterpolder is ‘polders of droogmakerijen’. ‘Lage Hoek’ was in de zestiende eeuw een polder in Hoogwoud en Opmeer. De Adviescommissie Naamgeving Openbare Ruimte buigt zich nog over de andere straatnamen voor dit deel van de wijk.

Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt het tijdelijke schoolgebouw aan de Lage Hoek in gebruik genomen. Er komen twee nieuwe basisscholen. Dit zijn de openbare basisschool Socrates en de oecumenische basisschool Roald Dahl. Daarnaast komen in het gebouw een kinderdagopvang en een peuterspeelzaal. Het is de bedoeling dat de voorzieningen op termijn verhuizen naar hun definitieve onderkomens binnen het nieuw te ontwikkelen centrumgebied voor de wijk.

Reacties
Reactie: (Tsiburaska)
8-6-2008, 17:18
Ik zou gezien de leeftijd van de leerlingen een iets makkelijker naam beter gevonden hebben, wel mooie maar lastig foutloos te schrijven.....