Speeltuin geopend in het Westfriesgasthuis

ingevoerd op 4-6-2008

Woensdag om 14.30 uur werd de speeltuin voor kinderen die in het Westfriesgasthuis liggen geopend. Voor deze gelegenheid kwamen twee Cliniclowns duo die er samen met kinderen een feestelijke opening van maakten. Patiëntjes en medewerkers van de kinderafdeling en de Raad van Bestuur waren bij de opening aanwezig. Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis heeft de komst van de speeltuin financieel mede mogelijk gemaakt.

Toegang speeltuin
Voor kinderen die één of meerdere dagen in het ziekenhuis liggen is het heel gemakkelijk om in de speeltuin te komen. In de speelkamer op de kinderafdeling is een deur naar buiten gemaakt en via de loopbrug is een kind zo in de speeltuin. Hier staan enkele speeltoestellen zoals een glijbaan, schommel en wipkip. Kinderen kunnen onder begeleiding van een ouder, kinderverpleegkundige of pedagogisch medewerker in de speeltuin spelen. “Het realiseren van een buiten speeltuin was een grote wens voor de kinderafdeling. Wij zijn zeer blij dat deze wens in vervulling gaat,” aldus Mariëtte van Berkum, unithoofd afdeling Kind & Jeugd. 

Binnentuin
De hele binnentuin is dit voorjaar onder handen genomen. Naast het plaatsen van de speeltuin bij de kinderafdeling zijn er ook wandelpaden aangelegd. Patiënten en familie hebben nu de mogelijkheid om tijdens het ziekenhuisverblijf even een korte wandeling te maken en frisse lucht te scheppen. De vijver en de karakteristieke kunstwerken hebben hun plek in de binnentuin behouden en komen nu nog beter tot hun recht.