Hoorn zet hulpverleners in het zonnetje

ingevoerd op 4-6-2008

Zondag 8 juni organiseren Stichting Evenementen Stad Hoorn (SESH) en Gemeente Hoorn de Hulpverleners Dag op het terrein Pelmolenpad in Hoorn. Op deze dag worden de hulpverleners in het zonnetje gezet. Daarnaast promoten de hulpverleners de werkzaamheden die de zij verrichten in Groot Hoorn (Hoorn, Blokker en Zwaag). De toegang is gratis.

Informatie en demonstraties
Vanaf 12.30 uur zullen diverse hulpverleningorganisaties informatie geven over hun werkzaamheden en laten hun voertuigen zien waar zij mee werken . Bovendien geeft een aantal instanties indrukwekkende demonstraties. Zo landt de KLPD met een helikopter, demonstreert de brandweer hoe je een vlam in de pan moet blussen, toont de ambulancedienst de nieuwste ambulance auto, laten LOTUS-leden hun levensechte wonden zien, demonstreert Notwin (Reddingsbrigade Hoorn) hun reddingsboot en wordt je uitgedaagd de reusachtige klimwand van de Koninklijke Landmacht te bedwingen.

Programma Hulpverleners Dag
11.45 uur gezamenlijke lunch hulpverleners
12.45 uur toespraak Loco Burgemeester Jack van Es
13.00 uur aankomst milieu helikopter. Deze blijft ca. 10 min. en gaat dan weer weg
14.00 uur demonstratie ongeval met slachtoffer(s), duurt ca. 15-20 min.
14.30 uur milieu helikopter retour. Deze blijft ca. 10 min. en gaat dan weer weg
15.00 uur hondendemonstratie
16.00 uur demonstratie ongeval met slachtoffer(s)
17.00 uur einde hulpverleners dag 2008

Voorafgaand aan het evenement krijgen alle hulpverleners een compleet verzorgde lunch aangeboden. Tijdens de lunch mogen de hulpverleners zich als vips gedragen en worden zij compleet in de watten gelegd.
Het terrein is geopend voor publiek vanaf 12.30. Om 12.45 start het evenement met een toespraak van loco-burgemeester Van Es. Tot 17.00 uur kunt u doorlopend demonstraties bezichtigen en de vele voertuigen en informatiestands bezoeken.

Een hart onder de riem
Steeds vaker krijgen hulpverleners te maken met geweld en agressie. Hoe vaak vernemen we niet in de media dat hulpverleners worden gehinderd in het uitoefenen van hun vak. In plaats van een dankjewel krijgen de hulpverleners steeds vaker klappen terwijl de ambulancebroeder, de politieagent en de brandweerman zo onmisbaar zijn in onze samenleving. Met dit grote evenement willen SESH en Gemeente Hoorn samen met u de hulpverleners een hart onder de riem steken.

Overzicht deelnemers
Politie
Brandweer
Ambulance diensten
KLPD
Rode Kruis
Gemeente Hoorn Stadtoezicht
Gemeente Hoorn Buitenlijn
Dierenambulance Hoorn
EHBO Hoorn
Notwin reddingsbrigade
Nadine Foundation
Slachtofferhulp Nederland
EHBO vereniging Sint-Jan
Boots Bergingsbedrijf
Koninklijke Landmacht
Lotus kring Hoorn
Stichting Regionaal Dienstencentrum West Friesland

SESH
Stichting Evenementen Stad Hoorn is voortgekomen uit de stichting Hoorn 650. Een aantal initiatiefnemers vond dat evenementen niet gebonden moeten zijn aan een jubileum, maar ieder jaar moeten plaats vinden. SESH organiseert evenementen en helpt andere organisaties evenementen te organiseren in Groot Hoorn. De organisatie bestaat uit een groep van 60 enthousiaste vrijwilligers die Hoorn als bruisende havenstad op de (inter)nationale kaart zet.

 

Reacties
Reactie: (Tsiburaska)
8-6-2008, 17:15
Jammer dat er zo weinig mensen waren die zagen hoe ze werkelijk in het zonnetje stonden.....
Op scholen reclame verspreiden, en in diverse kranten stukjes zetten zoals de zondags krant.

Helaas dus erg rustig, maar we konden genoeg zien en vragen dus dat was helaas ons voordeel!

Reactie: (besaro)
5-6-2008, 13:37
Wil ook even mensen in het zonnetje zetten enwel medewerkers van de Buitenlijn. Ik maakte s`morgens via internet een melding van een lawaaierig (stuk) baseballbord bij de Kersepit en s`middags was er al iemand bezig. Zit ook wel eens te zeiken maar dit werkt dus goed bij de Buitenlijn en ook voorgaande meldingen gingen perfect. Bedankt dames en heren van de Buitenlijn