Socratesdirecteur start spreekuur

ingevoerd op 9-6-2008

HOORN - Directeur René Lieman van de nieuwe openbare basisschool in de Bangert / Oosterpolder ’Socrates’ is vanaf donderdag 5 juni twee keer per week aanwezig in het serviceloket Bangert/Oosterpolder. Op woensdag en donderdagochtend beantwoordt Lieman alle vragen over zijn nieuwe school. Zowel voor ouders die hun kind al hebben ingeschreven, geïnteresseerden als voor ouders die hun kind willen inschrijven.

Het serviceloket zit aan de Dorpsstraat 290, Zwaag. René Lieman is aanwezig op woensdag: 8.00 tot 17.30 uur en op donderdag: 8.00 tot 12.00 uur. Telefoonnummer van het serviceloket is 0229-264822, telefoonnummer van René Lieman is 0648526993 voor afspraken buiten de vermelde tijden. Het is ook mogelijk een inschrijfformulier voor de school mee te nemen naar het Socratesspreekuur. Dit formulier is te downloaden vanaf www.obssocrates.nl

De Griekse wijsgeer Socrates liet mensen leren door vragen te stellen in plaats van alleen antwoorden te geven. Hij was zich bewust dat leerlingen het zelf moeten doen en vond dialoog, democratie en debat erg belangrijk. Ook was Socrates een integer man die luisterde naar zijn geweten.
Alle goede Socrateseigenschappen zijn aanwezig op de nieuwe Bangert/Oosterpolderschool.

De nieuwe school is een van de 12  openbare basisscholen in Hoorn van stichting Talent. Talentscholen vallen op door degelijk onderwijs in basisvaardigheden als taal en rekenen, terwijl ze zich onderling onderscheiden door een duidelijk en eigen profiel. Zo is het Ooievaarsnest in Zwaag bijvoorbeeld een school waar veel expertise is voor hoogbegaafde kinderen. De Wereldwijzer in de Kersenboogerd wil gezien de samenstelling van de wijk nadrukkelijk een huis zijn voor ’wereldkinderen’ en hen ’wereldwijs’ maken.

Naast de profilering delen de Talentscholen een aantal belangrijke eigenschappen: de ontwikkeling van het talent van kind en personeel, stimulering van ondernemend gedrag en bevordering van onderlinge communicatie. Vaardigheden die kinderen later, samen met uitmuntende reken- en taalvaardigheden, als moderne burger hard nodig hebben.

Op 18 juni is er een feestelijke open dag op Socrates. Meer informatie: www.obssocrates.nl