Convenant Aanpak huiselijk geweld in West-Friesland

ingevoerd op 12-6-2008

Donderdagmiddag ondertekenden de ketenpartners in West-Friesland het convenant Aanpak huiselijk geweld in West-Friesland. Het convenant regelt de afspraken tussen de partners en geeft de verbondenheid van de partners weer met betrekking tot huiselijk geweld. Het convenant heeft als doel een gemeenschappelijke aanpak van huiselijk geweld te organiseren en te verankeren. Er moet een sluitend vangnet gecreëerd worden rond (potentiële) daders, slachtoffers en (kind)getuigen van huiselijk geweld.

Hierdoor kan huiselijk geweld voorkomen worden of in ieder geval zo snel mogelijk worden gestopt om de schadelijke gevolgen tot een minimum te beperken.

Deelnemers in dit convenant zijn: Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld West Friesland, Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Noord-Holland (AMK), Algemeen Maatschappelijk Werk Hoorn, Algemeen Maatschappelijk Werk Drechterland, Brijder Verslavingszorg regio Midden, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, De Noord-Hollandse Opvang (DNO), GGD Hollands Noorden, GGZ West-Friesland, Politie Noord-Holland-Noord, Reclassering Nederland regio Alkmaar Haarlem, Regionale Instelling Maatschappelijke Dienstverlening (RIMA), Slachtofferhulp Nederland locatie Hoorn, en de Omring afdeling maatschappelijk werk. De Westfriese gemeenten worden vertegenwoordigd door de gemeente Hoorn als centrumgemeente. Bovenregionale partner is het Openbaar Ministerie parket Alkmaar.
De aanpak van huiselijk geweld is een prioriteit van de gemeenteraad van Hoorn. Daarnaast legt de Wet maatschappelijke ondersteuning op dat alle instanties op het gebied van huiselijk geweld effectief samenwerken en activiteiten op elkaar afstemmen. Geweld in de privé-sfeer is de meest voorkomende vorm van geweld in onze samenleving en komt voor in alle sociaal- economische klassen en binnen alle culturen van onze samenleving.

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld
Sinds vorig jaar heeft West-Friesland een Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASGH). Het advies- en steunpunt is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld, van slachtoffer tot dader en van professional tot getuige. Het ASHG biedt eerste hulp bij huiselijk geweld en is 24 uur per dag bereikbaar, telefoonnummers 0229 297364 en 0900 1262626 en
e-mailadres: huiselijkgeweld@stichtingdno.nl . Het heeft een belangrijke functie bij het vroegtijdig signaleren van huiselijk geweld, nog voor dat politie en Openbaar Ministerie in beeld zijn. Het advies- en steunpunt is ondergebracht bij stichting DNO, die zorgt voor maatschappelijke opvang.

Reacties
Reactie: (Debbie )
13-6-2008, 23:28
Dit geldt voor ieder mens !!! Zeker

Reactie: (Tsiburaska)
13-6-2008, 21:42
Mogen wij mannen die een stevig terig wijf hebben ook hulp krijgen?
Meestal zal het andersom zijn, maar juist deze groep word slecht geholpen....
Wel jammer dat dit soort goede hulp zo lastig is te vinden want over een maand is ook dit bericht verdwenen, moet maar eens in gemeente gids...
of melden via huisartsenpost want die kunnen naast doorsturen ook helpen met verwondingen...

Reactie: (weegschaal)
13-6-2008, 15:48
goed gezegd Debbie, het wordt overigens tijd dat IEDERE onderdrukte vrouw, dus vanwaardanook, eens een keertje aangifte gaat doen, zonder te schromen dat het haar eigen man, oom, broer, of neefje is.
En mannen die denken dat ze god zijn of voor welke god dan ook geweld willen plegen moeten maar eens de bak in.
En beginnen bij die knappe loverboys.

Reactie: (Debbie)
13-6-2008, 10:31
Heel goed, oprotten met die aggressieve kerels die denken dat ze god zijn!!! Lock them up and throw away the key !!!