Raad wil terugstorting geld WEB voorkomen

ingevoerd op 19-6-2008

De gemeenteraad roept in een motie op te voorkomen dat ruim 1 miljoen euro voor de uitvoering van de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB) moet worden teruggestort naar het Rijk als er in 2008 geen bestemming voor is gevonden. 
 
In een eerdere brief van de PvdA aan het college hierover worden concrete voorstellen gedaan voor de besteding van het geld. Een van de voorstellen is een arbeidstrainingscentrum voor moeilijk plaatsbare jongeren in overleg met het Horizon College. De WEB-gelden zouden in ieder geval volgens de raad besteed kunnen worden om de participatie van specifieke doelgroepen te vergroten.
De raad vraagt het college zich tot het uiterste in te spannen, in samenspraak met de regio Westfriesland, om alsnog tot een verantwoorde bestemming te komen voor het geld.

Reacties
Reactie: (inwoner)
22-6-2008, 10:17
De politiek doet er alles aan om maar geld binnen te krijgen en te houden. Dit onder leiding van J. van Es (alia Hekking van Juinen), hoofd van de hebberikken. Zorggeld van de ouderen pikken, openbaar vervoer geld opstrijken, bijstands gerechtigden de nek omdraaien, Parkscjouwburg privatiseren etc. Nee, hoorn doet alles om aan geld te komen. Of niet terug te hoeven nemen. Stelletje witte bords criminelen. En maar niet snappen waarom de inwoners van Hoorn niets met de Hoornse politiek hebben (net zoals de mensen in Nederland met de Haagse).
Hoorn, Het Den Haag van West-Friesland.