Minister overhandigt laptops in ziekenhuis

ingevoerd op 19-6-2008

Donderdag heeft minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het derde Michael-Wings-System van Nederland overhandigd. Mevrouw dr. Schermers, lid Tweede Kamer der Staten Generaal én ambassadeur van Stichting Michael Wings was eveneens aanwezig. De kinderafdeling heeft ook vijf laptops gekregen, zodat veel kinderen kunnen chatten met vriendjes en vriendinnetjes als zij (lange tijd) in het ziekenhuis liggen. Bobkar, patiënt op de kinderafdeling, kreeg de eerste laptop uitgereikt van de minister en nam hem direct in gebruik.

Laptops ziekenhuis bestendig
Het Westfriesgasthuis is zeer tevreden met de laptops en het systeem. Mariëtte van Berkum, unithoofd Kind & Jeugd: “We zijn hartstikke blij met de donatie van de Stichting Michael Wings. Vijf laptop met webcams die tegen een stootje kunnen.” De laptops met internetverbinding betekenen veel voor de kinderen die hier (langdurig) op de afdeling liggen. Ze kunnen contact met de buitenwereld (familie, vrienden en school) onderhouden of een spelletje spelen. Daardoor zijn de kinderen minder met hun ziekte bezig. De patiënt Bobkar (14 jaar) vond het een hele eer om uit handen van de minister de laptop te ontvangen en liet direct zien dat hij graag internet en chat met vrienden. 

Stichting Michael Wings
De Stichting Michael Wings is in 2005 opgericht na het overlijden van Michael Kenniphaas. Michael had leukemie en heeft de strijd met zijn ziekte helaas verloren. Gedurende zijn vele ziekenhuisverblijven miste Michael vooral het contact met vrienden en familie door chatten. Ook kon hij zijn huiswerk niet naar school versturen. Michael had tijdens zijn ziekte de wens geuit om op alle kinderafdelingen in het hele land laptops met een internetverbinding mogelijk te maken. Zijn ouders hebben zijn wens voortgezet in de vorm van de Stichting Michael Wings. Met donaties van particulieren en bedrijven hebben ze nu al in drie ziekenhuizen laptops met een wireless internet verbinding gerealiseerd. Kijk voor meer informatie of hoe de stichting gesteund kan worden op www.michael-wings.nl .

Reacties
Reactie: (bankzitter)
22-6-2008, 10:10
Kunnen ze weer lekker gejat worden.

Reactie: (jan)
20-6-2008, 10:49
Ze hebben verdomme 100 dagen de tijd gehad om te weten wat er onder het volk leeft, ze weten het nog niet. Ik heb een schijthekel aan Lintjesknippers en publiciteitsgeilers er is nl geen toegevoegde waarde en kost klauwen gemeenschapsgeld. Wat heb je liever 50 laptops extra of een minister die er een komt uitdelen daar gaat het mij om.

Reactie: (maakt niet uit)
20-6-2008, 10:45
wat is het probleem nou ik begin echt een schijt hekel tekrijgen aan somige mensen.

als een minister niet weg komt uit den haag is het niet goed want dan mengen ze zich niet onder het volk maar als ze dat wel doen is het ook weer niet goed pfff nederland jankt om alles.

Reactie: (jan)
20-6-2008, 10:15
Leuk hoor zon poppeytje die met 7 man plus beveiligers en chauffeurs een laptop komt uitdelen om de goede sier te maken, Er zijn volgens mij wel belangrijkere dingen te doen aangezien de regering overal een zootje van maakt en alles voor zich uit schuift. Het wegblijven van deze groep had zeker 50 extra laptops op kunnen leveren aan kostenbesparing !