Scooterbestuurder ontwijkt politie en veroorzaakt aanrijding

ingevoerd op 20-6-2008

Donderdagavond rond 19.20 uur surveilleerden agenten in een opvallende politieauto bij de jeugdontmoetingsplek op de Weel in Hoorn. Vanaf die plaats krijgt de politie regelmatig klachten over crossende scooters.
 
Toen de agenten vanaf de Oliemolen de Weel opreden kwam er uit tegenovergestelde richting (vanuit het centrum) een scooter aanrijden met daarop twee jongens zonder helm. Ze reden met hoge snelheid. De agenten besloten de dienstauto dwars over de rijbaan te zetten en lieten een ruimte van ongeveer een meter voor het voertuig. De scooter bevond zich toen nog op ruime afstand van de dienstauto, waardoor stoppen mogelijk was. De 18-jarige bestuurder van de scooter uit Hoorn besloot echter niet te stoppen maar om de dienstauto heen te rijden.

Daarbij reed hij door het gras en verloor de macht over zijn stuur. Hij kwam tot stilstand tegen een voetgangster, 51-jarige vrouw uit Hoorn, die langs de kant van de weg stond te praten met twee andere mensen. De vrouw liep een schaafwond aan haar knie en arm op. Achterop zat de eigenaar van de scooter, een 19-jarige jongen uit Hoorn.

De beide jongens werden aangehouden en kregen een bekeuring wegens het niet dragen van een helm en het veroorzaken van de aanrijding. De scooter bleek te zijn opgevoerd en had een constructiesnelheid van 68 km/u. De jongens zijn, na het afleggen van een verklaring, heengezonden. Ze waren van mening dat ze, mede door hun eigen snelheid, niet meer konden stoppen voor de politieauto en de berm wel in moesten rijden. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reacties
Reactie: (fietser)
23-6-2008, 00:17
Nou bankzitter toch een beetje overdreven sarcastisch, het is natuurlijk strafbaar maar om daar meteen de doodstraf voor te geven !? Jij bent zeker de heilige mario ?

Reactie: (bankzitter)
22-6-2008, 10:08
Voordat al die vriendjes van die stoere knullen hier weer hun frustratie gaan brullen; "iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid ". Zij hebben gekozen, onwetend dat het een politie auto was om door te racen. Het trieste is dat een 51-jarige vrouw licht geraakt is. Het beste was geweest tegen een boom. Want niet alleen was (ja jongens, jullie zijn stoere binken hoor, we zijn zwaar onder de indruk) de scooter zwaar opgevoerd, droegen de heren geen helm en reden ze veel te hard. Zij namen zelf bewust risico’s. Niet de politie. Tegen een boom en over en uit. dat was het beste geweest. Losers. En die gasten racen daar dagelijks. Wordt tijd dat ze eens wat meer bomen gaan neerzetten. Mooie "hersenbrekers ". Al zullen er weinig hersencellen in die koppen zitten.